Θα πληρώνατε 220.000 δολ. για να επιστρέψετε στη ζωή; Εταιρεία κρυοσυντήρησης στην Ευρώπη θα σας "παγώσει" με την ελπίδα ότι μια μέρα θα "αναζωογονηθείτε" - 650 πελάτες έχουν ήδη εγγραφεί

Εάν θέλετε μπορείτε να "παγώσετε" μόνο τον εγκέφαλο για 81.000 δολ.

Η πρώτη start-up στην Ευρώπη για την κρυοσυντήρηση, το Tomorrow Bio, προσφέρει την ευκαιρία να παγώσετε το σώμα σας σε υγρό άζωτο με την ελπίδα ότι η μελλοντική τεχνολογία θα μπορούσε να σας επαναφέρει στη ζωή...

Με μια τελική τιμή στα 220.000 $ για τη διατήρηση του σώματος ή 81.000 $ μόνο για τον εγκέφαλο, πάνω από 650 άτομα έχουν ήδη εγγραφεί.

Από την ίδρυσή της το 2020, η γερμανική εταιρεία έχει κρυοσυντηρήσει έξι άτομα και πέντε κατοικίδια, με σχέδια να επεκταθεί στις ΗΠΑ έως το 2025.

Η διαδικασία ξεκινά αμέσως μετά το θάνατο, με μια εξειδικευμένη ομάδα που ψύχει το σώμα στους -80°C και αντικαθιστά τα σωματικά υγρά με κρυοπροστατευτικά.

Στη συνέχεια, το σώμα αποθηκεύεται στους -196°C σε ειδική εγκατάσταση, αναμένοντας ένα μέλλον όπου η επιστήμη θα μπορούσε να καταστήσει δυνατή την αναβίωση.

Ο 40χρονος βραζιλιάνος συνιδρυτής της Tomorrow Bio, Φερνάντο Αζεβέντο Πινιέιρο, έχει συνάψει συμβόλαιο κατάψυξης

 «Κάποιοι το κάνουν γιατί φοβούνται τον θάνατο, άλλοι γιατί είναι περίεργοι σχετικά με την εξέλιξη της τεχνολογίας στο μέλλον και θέλουν να κάνουν ένα ταξίδι στο Διάστημα» εξηγεί στη Daily Mail.

«Προσωπικά, το επέλεξα γιατί αγαπώ τη ζωή και θέλω να έχω την υγεία μου, ώστε να εκμεταλλευτώ όσα περισσότερα πράγματα έχει να προσφέρει ο πλανήτης μας». 

Tomorrow Bio is a company that, for its clients who have paid thousands, send an ambulance to retrieve their body and begin cryogenic procedures.
instagram @tomorrowbio

Η εταιρεία συνεργάζεται με έναν αδελφό οργανισμό, την European Biostasis Foundation με έδρα το χωριό Ραφτζ της Ελβετίας, που είναι και ο τελευταίος σταθμός για τα «κατεψυγμένα» πτώματα.

Εκεί, σε ένα σύγχρονο κτίριο μέσα σε ένα βιομηχανικό πάρκο δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό, τα πτώματα αποθηκεύονται σε ατσάλινα δοχεία ύψους 3,20 μ., μονωμένα με κενό, που είναι γεμάτα υγρό άζωτο και δεν απαιτούν ηλεκτρισμό για να παραμείνουν παγωμένα.

Ακόμα κι αν η Tomorrow Bio χρεοκοπούσε, οι ασθενείς είναι ασφαλείς, λέει η εταιρεία, επειδή τα σώματά τους θα βρίσκονται στα χέρια του Patient Care Foundation – ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που διευθύνεται από εθελοντές διαχειριστές και χρηματοδοτείται από ασφαλείς αποδόσεις περιουσιακών στοιχείων χαμηλού κινδύνου. 

H ιδέα έχει γίνει αντικείμενο πολλών ταινιών επιστημονικής φαντασίας, από το ρομαντικό δράμα του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Always», με πρωταγωνιστή τον Μελ Γκίμπσον, μέχρι τη χολιγουντιανή ταινία δράσης «Demolition Man» με τον Σιλβέστερ Σταλόνε

 Διάφορες μέθοδοι κρυοσυντήρησης έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη από τουλάχιστον 500 άτομα, κυρίως στις ΗΠΑ, από το 1967. 

Θα ξοδεύατε 220.000 $ για να έχετε μία ευκαιρία για δεύτερη ζωή;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr