«Απασφάλισε» ο Παύλος Πολάκης: Ζήτησε εκλογές για νέο αρχηγό στον ΣΥΡΙΖΑ - Θα δεχθεί την πρόκληση ο Στέφανος Κασσελάκης (βίντεο)

Ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει σε εσωκομματικές εκλογές μετά το αίτημα που έθεσε ο  Παύλος Πολάκης;

Ο Παύλος Πολάκης είχε προειδοποιήσει ότι θα θέσει θέμα ηγεσίας και το έκανε σήμερα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας λίγες μέρες πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ζήτησε εκλογές από τη βάση για ανάδειξη νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ

Απομένει πλέον να δούμε εάν ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης αποδεχθεί την πρόκληση και πάει σε νέες εσωκομματικές κάλπες έναν χρόνο μετά την εκλογή του από τη βάση, τα μέλη.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00 με την κατάσταση στην Κουμουνδούρου να είναι τεταμένη. Η Πολιτική Γραμματεία συγκαλείται ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο, με φόντο τις καταστατικές αλλαγές που έχει προτείνει ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του ονόματος και πλέον τα δύο στρατόπεδα στην Κουμουνδούρου είναι σε θέση σύγκρουσης.

Διαβάστε ακόμα: «Δεν είμαι κανένα παιδάκι να με διαγράφουν και να με επαναφέρουν» - «Θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή»: Βολές Πολάκη σε Κασσελάκη (βίντεο)

Στην Κουμουνδούρου φαίνεται πως ξεκινήσει σπριντ προκειμένου να προλάβουν να ετοιμαστεί και να σταλεί στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου το νέο καταστατικό όπως το εισηγήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης. Σημειώνεται όμως πως οι αλλαγές που πρότεινε έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.


Η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη να μπει κόφτης στις θητείες των βουλευτών προκάλεσε πολλές ενστάσεις και αντιδράσεις καθώς ακόμα και κορυφαία στελέχη που στηρίζουν από την πρώτη ημέρα τον νέο πρόεδρο επηρεάζονται άμεσα από αυτή την αλλαγή καθώς θα πρέπει είτε να βρουν περιφέρεια στην οποία θα πρέπει να κατέβουν στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Διαβάστε ακόμα: Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς: Αυτό είναι το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ που προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης - Όλες οι αλλαγές που εισηγήθηκε ο πρόεδρος (βίντεο)

Στο τραπέζι βέβαια βρίσκεται και η πρόταση Κασσελάκη για αλλαγή ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ, όμως μετά από πρόταση του Πάνου Ρήγα το ζήτημα του νέου ονόματος που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης θα συζητηθεί τελευταίο αφού ολοκληρωθεί η διαβούλευση και για τα 50 άρθρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ