Vintage κλικ: Η Μαρία Κάλλας στο σπίτι της στο Μιλάνο - Συγκέντρωνε με μανία συνταγές - Ποια ήταν η σπεσιαλιτέ της;

Λάτρευε να μαγειρεύει σε φιλικές ή κοινωνικές συγκεντρώσεις

Με ένα υπέροχο vintage κλικ θα "ταξιδέψουμε" στο παρελθόν και θα συναντήσουμε την Μαρία Κάλλας.

Η αείμνηστη σοπράνο ποζάρει στην κουζίνα της στο Μιλάνο.

Όποτε είχε ελεύθερο χρόνο λάτρευε να μαγειρεύει και να συγκεντρώνει συνταγές.

Αναλυτικά στη λεζάντα της ανάρτησης του δημοσιογράφου Άρη Λούπαση σημειώνεται:

"Η Μαρία Κάλλας στην κουζίνα του σπιτιού της στο Μιλάνο το 1956 σε μια εικόνα διαφορετική από αυτή την οποία έχει συνηθίσει το κοινό μέσα από τις καλλιτεχνικές και κοσμικές εμφανίσεις της.

Η μεγαλύτερη σοπράνο όλων των εποχών είχε πάθος για την μουσική αλλά και μεγάλη αγάπη για την μαγειρική, την ζαχαροπλαστική και το καλό φαγητό και υπήρξε μια τέλεια οικοδέσποινα που την ευχαριστούσε ιδιαίτερα να ετοιμάζει πρωτότυπα και ξεχωριστά πιάτα για τους καλεσμένους της.

Όπως αναφέρεται, υπήρξε "γερό πιρούνι" με προτίμηση σε στρείδια, φιλέτο γλώσσας, μπριζόλα αλά φιορεντίνα συνδυασμένη με βραστά ή ωμά λαχανικά, κέικ, πουτίγκες και μια πεντανόστιμη τούρτα σοκολάτας που έφτιαχνε η ίδια ενώ αγόραζε τα πιο παράξενα μαγειρικά σκεύη περνώντας ατέλειωτες ώρες στην κουζίνα όταν το επέτρεπαν οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις.

Συγκέντρωνε με μανία συνταγές από εκατοντάδες περιοδικά από όλο τον κόσμο και σε κάθε φιλική ή κοινωνική συγκέντρωση συνήθιζε να ζητάει από τους σεφ τις συνταγές, δημιουργώντας μια τεράστια συλλογή που κατάφερε να διασωθεί μετά τον χαμό της σε ένα βιβλίο που εκδόθηκε το 2006 με τίτλο "La Divina in Cucina".

Παρά την μεγάλη αγάπη της στο συγκεκριμένο είδος, κατάφερε μετά από σκληρή γυμναστική και δίαιτα να χάσει το 1954 τριάντα κιλά και να δημιουργήσει μια κομψή σιλουέτα που αναδείχτηκε υπέροχα μέσα από μυθικά σύνολα των μεγαλύτερων οίκων μόδας στον κόσμο και να κατακτήσει δύο χρόνια αργότερα μια θέση ανάμεσα στις δέκα πιο φινετσάτες γυναίκες στον κόσμο.

Η Μαρία Κάλλας αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της όπερας με ευρύ φωνητικό εύρος και ιδιαίτερη χροιά που της επέτρεπε να τραγουδάει από ρόλους στο δραματικό ρεπερτόριο μέχρι πιο λυρικούς και ευαίσθητους, κατακτώντας μία θέση ανάμεσα στις σπουδαιότερες φωνές της όπερας.

Η αφοσίωσή της στην τέχνη και η τελειομανία της την έκαναν πρότυπο για γενιές καλλιτεχνών ενώ είχε την ικανότητα να μετατρέπει κάθε ρόλο σε μία βαθιά συναισθηματική εμπειρία για το κοινό.

Η προσωπική της ζωή επίσης τράβηξε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, προσθέτοντας στη μυθική της φήμη. Υπήρξε μία και μοναδική στο είδος της."

Διαβάστε περισσότερα για την Μαρία Κάλλας:

Vintage Pic: Μαρία Κάλλας & Αριστοτέλης Ωνάσης σε μια στιγμής τρυφερότητας – Το χρονικό ενός μεγάλου & αξεπέραστου έρωτα με ατυχές τέλος για την σοπράνο

Διαβάστε ακόμη: Vintage pic: Power couples - Γκρέις & Ρενιέ του Μονακό, Μαρία Κάλλας & Αριστοτέλης Ωνάσης - Οι γυναίκες-"τρόπαια" των 2 αντρών ...

Διαβάστε ακόμη: Vintage Story: Η Μαρία Κάλλας πριν την μεγαλειώδη ερμηνεία της στην «Τραβιάτα» - 30 Δεκεμβρίου του 1951 – 63 φορές στον ίδιο ρόλο!

Vintage Story: Η Μαρία Κάλλας πριν την μεγαλειώδη ερμηνεία της στην «Τραβιάτα» - 30 Δεκεμβρίου του 1951 – 63 φορές στον ίδιο ρόλο!

Vintage pic: Το κρυφό φιλί του Ωνάση στην Κάλλας - Όταν η ντίβα έγινε ξανά ερωμένη του, μετά το γάμο Αρίστου με Τζάκι Κένεντι

Το θρυλικό ειδύλλιο της Μαρίας Κάλλας με τον Αριστοτέλη Ωνάση - Πάνω στην "Christina O" ο έρωτας φούντωσε μπροστά στα μάτια των συζύγων τους, Τίνας & Μενεγκίνι (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ