Ο Σπύρος Σούλης έχει τη λύση! Ο φυσικός τρόπος για να διατηρείτε καθαρά τα διακοσμητικά μαξιλάρια σας

Φυσικές λύσεις όπως μαγειρική σόδα και ξίδι αφαιρούν τις οσμές.

Τα διακοσμητικά μαξιλάρια του καναπέ σας πιθανότατα δεν είναι τόσο καθαρά όσο νομίζετε. Με την πάροδο του χρόνου, συσσωρεύουν βακτήρια και παγιδεύουν οσμές, ειδικά αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια στο σπίτι.

Οι ειδικοί της καθαριότητας συνιστούν να καθαρίζετε τα μαξιλάρια κάθε τρεις έως έξι μήνες, ανάλογα με τη χρήση τους. Ευτυχώς, φυσικές λύσεις όπως η μαγειρική σόδα, το ξίδι και τα αιθέρια έλαια μπορούν να διώξουν τις άσχημες μυρωδιές και να ανανεώσουν τα μαξιλάρια σας.

Είτε τα μαξιλάρια σας χρειάζονται μια γρήγορη ανανέωση είτε έναν βαθύτερο καθαρισμό, αυτές οι μέθοδοι είναι απλές και αποτελεσματικές. Πριν ξεκινήσετε, υπάρχουν ορισμένα βασικά προκαταρκτικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, όπως η δοκιμή του υλικού για αποφυγή ζημιών και η γνώση των λύσεων καθαρισμού που πρέπει να αποφύγετε. Πολλά διακοσμητικά υφάσματα δεν μπορούν να πλυθούν με νερό, οπότε βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε το ύφασμα των μαξιλαριών σας για να τους δώσετε την κατάλληλη φροντίδα.

Σύμφωνα με το spirossoulis.com με μερικά απλά οικιακά υλικά, μπορείτε να αφαιρέσετε τις μυρωδιές από τα μαξιλάρια σας και να τους δώσετε μια αναζωογονητική αίσθηση. Η μαγειρική σόδα και το ξίδι είναι ιδανικά για την εξουδετέρωση των οσμών. Ρίξτε περίπου ένα ¼ φλιτζάνι μαγειρική σόδα στα μαξιλάρια σας και αφήστε το να απορροφηθεί για αρκετές ώρες.

Πριν το κάνετε αυτό, φροντίστε να σκουπίσετε τα μαξιλάρια για να αφαιρέσετε την υπερβολική βρωμιά και σκόνη και τρίψτε τη μαγειρική σόδα στις ίνες του μαξιλαριού. Μετά από τον προβλεπόμενο χρόνο, χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε την περίσσεια.

Για διώξετε γρήγορα τις άσχημες οσμές από τα μαξιλάρια, γεμίστε ένα μπουκάλι σπρέι με ίσα μέρη λευκό ξίδι και νερό. Ψεκάστε και τις δύο πλευρές του μαξιλαριού και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα. Η μυρωδιά του ξιδιού θα εξατμιστεί, αφαιρώντας τις οσμές. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λύση για τα χαλιά και τις μοκέτες σας.

Αφού εξαφανιστούν οι οσμές, μπορείτε να προσθέσετε φρεσκάδα στα μαξιλάρια σας χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια. Δημιουργήστε το δικό σας σπρέι μαξιλαριών χρησιμοποιώντας συνδυασμούς αιθέριων ελαίων, όπως λεμόνι και μέντα για αναζωογόνηση, ευκάλυπτο και τεϊόδεντρο για μια φυσική αίσθηση, ή λεβάντα και χαμομήλι για μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Συνδυάστε τα αιθέρια έλαια με νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε τον καναπέ και τα μαξιλάρια σας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να διατηρήσετε τα μαξιλάρια σας φρέσκα και χωρίς οσμές. Μια απλή λύση είναι να τα τοποθετήσετε στον ήλιο. Το φως του ήλιου βοηθά στην απομάκρυνση των μυρωδιών μούχλας, καθώς οι ακτίνες UV έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Αν δεν έχετε μαγειρική σόδα ή ξίδι, λίγο φυσικό ηλιακό φως μπορεί να κάνει τη δουλειά.

Αν τα μαξιλάρια σας χρειάζονται σοβαρό καθαρισμό, μπορείτε να τα πλύνετε με νερό και σαμπουάν ταπετσαρίας. Πρώτα, δοκιμάστε το υλικό με ένα λευκό πανί για να βεβαιωθείτε ότι η βαφή δεν θα ξεβάψει. Αν είναι ασφαλές, καθαρίστε το μαξιλάρι με σαμπουάν και νερό χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι και μετά στεγνώστε το με μια πετσέτα.

Θυμηθείτε ότι υπάρχουν πολλά υφάσματα που δεν πρέπει να καθαρίζονται με νερό, όπως βελούδο, σουέτ, μετάξι, δέρμα και μαλλί. Εξοικειωθείτε με τις οδηγίες φροντίδας των καλυμμάτων μαξιλαριού πριν επιχειρήσετε να τα καθαρίσετε μόνοι σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ