Η «Φόνισσα» οδεύει ολοταχώς προς τα Oscars – Το αριστούργημα της Εύας Νάθενα θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στα φετινά βραβεία (βίντεο)

Ανυπομονούμε να δούμε το χρυσό αγαλματάκι!

Η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα πάει Oscars!

Ο ελληνικός κινηματογράφος θριαμβεύει, καθώς αυτή η υπέροχη ταινία θα  θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας κατά τη διαγωνιστική διαδικασία των βραβείων Oscar.

Σε δήλωση του ο υφυπουργός Πολιτισμού, Ιάσονας Φωτήλας, σχετικά με τη συνεδρίαση της επιτροπής και την επιλογή της ελληνικής υποψηφιότητας για τα βραβεία Oscar, αναφέρει:

«Συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2024 η Επιτροπή Επιλογής της ελληνικής ταινίας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας κατά τη διαγωνιστική διαδικασία των βραβείων Όσκαρ.

Στη διαδικασία συμμετείχαν 6 μέλη της επιτροπής και αφού διαπιστώθηκε η απαρτία τα μέλη ενέκριναν τη συμμετοχή στη διαδικασία των Όσκαρ, της ταινίας «Η Φόνισσα» της Εύας Νάθενα, κρίνοντας ότι πληροί τις προϋποθέσεις για μια δυναμική παρουσία».

Δείτε το trailer:

Διαβάστε ακόμα: Greek TopWomen Awards 2024 - Βραβείο στην Εύα Νάθενα – Η ταλαντούχα σκηνοθέτης της «Φόνισσας» είναι από τις πιο σημαντικές καλλιτέχνιδες της γενιάς της

Η «Φόνισσα» είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή της χήρας Χαδούλας στη Σκιάθο του 20ού αιώνα. Πρωταγωνίστριες είναι οι: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Πρωτόπαππα, Πηνελόπη Τσιλίκα, Έλενα Τοπαλίδου και Γεωργιάννα Νταλάρα.

Διαβάστε ακόμα: Ο Γιάννης Ζουμπουλάκης για τη «Φόνισσα»: Ότι καλύτερο θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί σε εικόνες για το αριστούργημα του Παπαδιαμάντη (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ