11 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Δέχθηκε τρεις μαχαιριές από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά - Σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα

Το απόγευμα η μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Πριν από 11χρόνια ο 34χρονος Παύλος Φύσσας έπεφτες νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά μέλους της Χρυσής Αυγής.

Στις 17ης Σεπτεμβρίου 2013, ο Παύλος Φύσσας βρισκόταν σε μία καφετέρια όταν επικράτησε ένταση με κάποια άτομα. Η παρέα κάλεσε ενισχύσεις από μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία έφτασαν στο σημείο και η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο.

Ο Παύλος Φύσσας δέχτηκε τρεις θανατηφόρες μαχαιριές, μία στο μηρό και δύο στον θώρακα. Ενώ βρισκόταν αιμόφυρτος και λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις του, υπέδειξε τον 45χρονο τότε Γιώργο Ρουπακιά ως δράστη και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Σεπτεμβρίου 2013.

Διαβάστε ακόμα: «Μέγιστη προσβολή των θυμάτων η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου»: Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα ζητά από τον εισαγγελέα να ασκήσει έφεση

Η μνήμη του δεν θα ξεχαστεί

Με τη μεγάλη, ενωτική, αντιφασιστική συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι (λεωφόρος Φύσσα Παύλου 60) στις 5:30, το απόγευμα της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου και την πορεία προς τη Μάντρα Μπλόκου της Κοκκινιάς, "σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα και της θυσίας του λαού που θα στέκεται αιώνια απέναντι στους φασίστες και τα εγκλήματα τους" – όπως τονίζεται στο κάλεσμα του Συλλόγου Πολιτισμού "Παύλος Killah P Φύσσας" – κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη, 11 χρόνια μετά την δολοφονία του καλλιτέχνη από τάγμα θανάτου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Το βράδυ της Τρίτης, χιλιάδες κόσμου, κυρίως νέοι και νέες, έδωσαν το βράδυ της Τρίτης το "παρών" στην αντιφασιστική συναυλία για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τη Χρυσή Αυγή.

Στην αντιφασιστική συναυλία συμμετείχαν καταξιωμένοι καλλιτέχνες ξεσηκώνοντας τον κόσμο.

Συγκεκριμένα: Lef Kay on dex, Unveil the Sense, Μάγδα Βαρούχα, Fundracar, Κοινοί Θνητοί, Δημήτρης Μυστακίδης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Νταλάρας, Λόγος Τιμής.

Δείτε ακόμα: 5 + 1 φωτό από τη Μάγδα Φύσσα: 10 χρόνια μετά τη δολοφονία του γιου της από τους χρυσαυγίτες - Κλαίει με αναφιλητά

Κλειστοί σήμερα οι σταθμοί του μετρό "Κορυδαλλός" και "Μανιάτικα"

Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου οι σταθμοί της Γραμμής 3 του Μετρό "Κορυδαλλός" και "Μανιάτικα" από τις 15:30 μμ.

Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση και θα επαναλειτουργήσουν με νεότερη εντολή της αστυνομίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr