Τρομακτικό βίντεο: Το διαλυμένο υποβρύχιο Titan δίπλα στον Τιτανικό σε βάθος 3.775 μέτρων - Παρέσυρε στον "υγρό τάφο" 5 πολυεκατομμυριούχους

Κάθε ένας από τους 5 επιβάτες που διαλύθηκαν όταν έγινε αποσυμπίεση στο υποβρυχίου Titan είχαν πληρώσει 250.000 δολ. για να δούνε το ναυάγιο του Τιτανικού

Πέρασαν 15 μήνες από την "ενδόρρηξη" του υποβρυχίου Titan που διαλύθηκε ενώ μετέφερε 5 πολυεκατομμυριούχους που πλήρωσαν 250.000 δολ. για να δούνε από κοντά το ναυάγιο του Τιτανικού στον Ατλαντικό και βλέπουμε το πρώτο βίντεο με μέρος του υποβρυχίου στον πυθμένα του ωκεανού σε βάθος 3.775 μέτρων.

Το βίντεο, έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική ακτοφυλακή και δείχνει τα συντρίμμια του υποβρύχιου σκάφους μετά την κατάρρευσή του τον Ιούνιο του 2023, λιγότερο από δύο ώρες μετά την κάθοδό του προς το ναυάγιο του Τιτανικού, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της ακρόασης που ερευνά τα αίτια της τραγωδίας, στο Βόρειο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, αποκαλύφθηκε ένα από τα τελευταία μηνύματα του πληρώματος στο Titan, το οποίο έγραφε «όλα καλά εδώ».

Διαβάστε ακόμα: H κατάρα του Τιτανικού: 5 πολυεκατομμυριούχοι νεκροί; με το τουριστικό υποβρύχιο – πλήρωσαν 250.000 δολ για να δουν το ναυάγιο - Βίντεο από το σκάφος 

Το νέο αυτό βίντεο έρχεται την ώρα που συνεχίζονται οι καταθέσεις των πρώην εργαζομένων, με τον Ντέιβιντ Λόκριτζ, πρώην διευθυντή επιχειρήσεων της OceanGate, να δηλώνει απογοητευμένος από την απόφαση της Υπηρεσίας Ασφαλείας και Υγείας να μην δώσει συνέχεια στην καταγγελία που είχε κάνει σχετικά με την ασφάλεια του υποβρυχίου.

Δείτε ακόμα: Συγκλονίζουν οι τελευταίες στιγμές των νεκρών στο υποβρύχιο Titan - Η αγκαλιά του μπαμπά με το γιο (φωτό - βίντεο)

«Η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί»

«Πιστεύω ότι αν η OSHA είχε επιχειρήσει να διερευνήσει τη σοβαρότητα των ανησυχιών που εξέφρασα πολλές φορές, αυτή η τραγωδία μπορεί να είχε αποφευχθεί» δήλωσε μιλώντας ενώπιον της επιτροπής που προσπαθεί να προσδιορίσει τι προκάλεσε την κατάρρευση του Titan.

Δείτε ακόμα: Συντρίμμια και ανθρώπινα λείψανα όλα σε μία άμορφη μάζα: Αυτά απέμειναν από το υποβρύχιο Titan που ανέσυραν – Τα αίτια της τραγωδίας (βίντεο)

«Ως ναυτικός, αισθάνομαι βαθιά απογοητευμένος από το σύστημα που προορίζεται να προστατεύει όχι μόνο τους ναυτικούς αλλά και το ευρύ κοινό».

Ο Λόχριτζ δήλωσε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης ότι 8 μήνες μετά την υποβολή της καταγγελίας από τον OSHA, ένας υπάλληλος του είπε ότι ο οργανισμός δεν είχε αρχίσει ακόμη να την ερευνά και ότι υπήρχαν 11 υποθέσεις πριν από τη δική του. Μέχρι τότε, η Oceangate είχε μηνύσει τον Λόχριτζ και εκείνος είχε καταθέσει ανταγωγή. Περίπου 10 μήνες αφότου υπέβαλε την καταγγελία, αποφάσισε να αποχωρήσει. Η υπόθεση έκλεισε και οι δύο αγωγές αποσύρθηκαν. «Δεν τους έδωσα τίποτα, δεν μου έδωσαν τίποτα» είπε για την OceanGate.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο Λόχριτζ δήλωσε ότι συγκρούονταν συχνά με τον συνιδρυτή της εταιρείας και ότι αισθανόταν πως η εταιρεία το μόνο που ήθελε ήταν να βγάζει χρήματα.

«Η όλη ιδέα πίσω από την εταιρεία ήταν να βγάλει χρήματα» δήλωσε ο Λόχριτζ. «Υπήρχαν πολύ λίγα επιστημονικά στοιχεία».

Διαβάστε ακόμα: Υποβρύχιο Titan: Τι είναι η «ενδόρρηξη» που σκότωσε ακαριαία τους πέντε επιβαίνοντες - Η ανακοίνωση της Oceangate (βίντεο)

Διαβάστε ακόμα: Τίτλοι τέλους για το Titan: Καταστροφική αποσυμπίεση, ακαριαίος ο θάνατος των 5 επιβατών - Το Ναυτικό των ΗΠΑ «άκουσε» την έκρηξη (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ