Sophia Loren: Η Ιταλίδα θέα κλείνει τα 90! – Τα δύσκολα παιδικά χρόνια & ο θυελλώδης έρωτας με τον Κάρλο Πόντι – Δείτε τις καλύτερες στιγμές της

Είχε έμπνευση όταν ο θεός την έπλασε!

Η Σοφία Λόρεν είναι η πιο διάσημη Ιταλίδα της γενιάς της. Παγκοσμίως θεωρείται ένα διαχρονικό σύμβολο του σεξ. 

Η απόλυτη Ιταλίδα, λοιπόν, σήμερα κλείνει τα 90!

Γεννημένη από άγαμη μητέρα, είχε δύσκολα παιδικά χρόνια. Το να είσαι παράνομο παιδί  σήμαινε απουσία του πατέρα και ακραία φτώχεια στα πρώτα 15 χρόνια της ζωής της.

Με το παρατσούκλι «μικρό ξυλάκι», ήταν ντροπαλή, άσχημη και αδύνατη ως παιδί, και δεν ήξερε ότι μια μέρα θα γινόταν σύμβολο του σεξ  στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, γεννήθηκε  με το όνομα Σοφία Βιλάνι Σικολόνε στην κλινική Βασίλισσα Μαργαρίτα (Regina Margherita) της Ρώμης στις 20 Σεπτεμβρίου 1934 με γονείς τους Ρικάρντο Σικολόνε και Ρομίλντα Βιλάνι.

Οι γονείς της απέκτησαν και μια δεύτερη κόρη, τη Μαρία, το 1938. Ο Ρικάρντο αρνήθηκε να παντρευτεί τη Ρομίλντα, αφήνοντάς τη χωρίς υποστήριξη.

Η Ρομίλντα μαζί με τις δύο κόρες της, Σοφία και Μαρία, επέστρεψαν στην πατρίδα της στο Ποτσουόλι (Pozzuoli), κοντά στη Νάπολη, όπου και μεγάλωσαν μαζί με την αδερφή της με τη βοήθεια της γιαγιάς της Σοφίας.

Σε ηλικία 14 ετών η Λόρεν συμμετείχε στο διαγωνισμό ομορφιάς Μις Ιταλία και, παρότι δεν κέρδισε, αναδείχθηκε σε μία από τις πρώτες φιναλίστ. Αργότερα ξεκίνησε μαθήματα υποκριτικής και επιλέχθηκε ως κομπάρσα στην ταινία Κβο βάντις, αφετηρία στην κινηματογραφική της καριέρα. Τελικά άλλαξε το όνομά της σε Σοφία Λόρεν.

Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1950, το άστρο της Λόρεν στο Χόλιγουντ άρχισε να λάμπει με ταινίες όπως αυτές του 1957: Το παιδί και το δελφίνι (Boy on a Dolphin) και Υπερηφάνια και πάθος (The Pride and the Passion), στο οποίο συμπρωταγωνίστησε με τον Φρανκ Σινάτρα και τον Κάρι Γκραντ.

Η Λόρεν απέκτησε παγκόσμια φήμη χάρη σε ένα συμβόλαιο για πέντε ταινίες με την Paramount Pictures.

Ανάμεσα στις ταινίες της εκείνης της εποχής είναι: Πόθοι κάτω από τις λεύκες (Desire Under the Elms) μαζί με τον Άντονι Πέρκινς, βασισμένο στο ομότιτλο έργο του Ευγένιου Ο'Νηλ, το Σπίτι πάνω σε βάρκα (Houseboat) μια ρομαντική κομεντί όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον Κάρι Γκραντ και τη Διαβολογυναίκα (Heller in Pink Tights) του Τζορτζ Κιούκορ στην οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά με ξανθά μαλλιά (φορώντας περούκα).

Η Λόρεν επέδειξε αξιόλογες υποκριτικές ικανότητες και κέρδισε το σεβασμό ως δραματική αλλά και ως κωμική ηθοποιός, ιδιαίτερα σε ιταλικά έργα όπου μπορούσε να εκφραστεί πιο ελεύθερα παρόλο που γνώριζε πάρα πολύ καλά αγγλικά.

Το 1960, η ερμηνεία της Λόρεν στην ταινία του Βιττόριο ντε Σίκα Η ατιμασμένη (La Ciociara) της έφερε πολλά βραβεία συμπεριλαμβανομένων κι αυτών στα κινηματογραφικά φεστιβάλ των Καννών, της Βενετίας και του Βερολίνου.

Η ερμηνεία της βραβεύτηκε, επίσης, με το Βραβείο Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, το πρώτο σημαντικό Όσκαρ που δόθηκε σε μη-αγγλόφωνη ερμηνεία.

Ο έρωτας με τον Κάρλο Πόντι

Η Λόρεν συνάντησε τον Κάρλο Πόντι το 1950 κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού ομορφιάς στον οποίο εκείνος ήταν κριτής.

Αφού είχε βοηθήσει την καριέρα της Τζίνα Λολομπρίτζιτα να εκτοξευθεί, βοήθησε και τη Λόρεν να πάρει πολλούς μικρούς ρόλους.

Αργότερα, ενώ ήταν στην Ατλάντα των ΗΠΑ το 1957, έβαλε δικηγόρους να του βγάλουν το διαζύγιό του στο Μεξικό από την τότε σύζυγό του, Τζουλιάνα, και τις άδειες του γάμου του με τη Λόρεν.

Η Ιταλία όμως δεν αναγνώριζε τα διαζύγια εκείνη την εποχή και το 1962 το ζευγάρι ακύρωσε τον γάμο του ώστε να αποφύγει την καταδίκη για διγαμία.

Μετά από αυτό, ο Πόντι πρότεινε στη Τζουλιάνα να μετακομίσουν οι τρεις τους στη Γαλλία, όπου επιτρέπονταν τα διαζύγια, και να γίνουν Γάλλοι πολίτες.

Το 1965 η Τζουλιάνα Πόντι χώρισε τον άντρα της, επιτρέποντας στον Πόντι να παντρευτεί τη Λόρεν το 1966 με πολιτικό γάμο στις Σέβρες.

Με τον Πόντι απέκτησε δυο γιους, τον Κάρλο Πόντι Τζούνιορ και τον Εντοάρντο Πόντι.

Ο τελευταίος είναι σκηνοθέτης και παντρεύτηκε την ηθοποιό Σάσα Αλεξάντερ στη Γενεύη της Ελβετίας και απέκτησαν μαζί μια κόρη, τη Λουτσία Σοφία .

"Το σώμα αλλάζει - Το μυαλό όχι"

Το 2020 είδαμε τη Σοφία Λόρεν να πρωταγωνιστεί στο δράμα του Netflix The Life Ahead.

H ταινία αφηγείται τη ζωή της μαντάμ Ρόζα, μιας φλογερής πρώην πόρνης από στις ακτές της νότιας Ιταλίας.

Σε σκηνοθεσία του γιου της Εντοάρντο Πόντι, η Σοφία Λόρεν υποδύεται στα 86 της, έναν ρόλο πολύ διαφορετικό από αυτούς που της χάρισαν τη μεγάλη δόξα.

Το μότο της στη ζωή είναι: Να είσαι δυνατός. Συνέχισε και προσπάθησε. Άλλοτε κάνεις λάθη και άλλοτε κερδίζεις. ’Έκανα κάποια λάθη», παραδέχεται «Ωστόσο, κέρδισα».

Διαβάστε ακόμα: Και ο Θεός έπλασε τη Σοφία Λόρεν - Η μούσα του Κάρλο Πόντι σε 30 σπάνιες πόζες - Κλείνει τα 87 & θυμάται - "Τα δύσκολα χρόνια & ο μεγάλος έρωτας"(φώτο-βίντεο)

Διαβάστε ακόμα: Vintage pic: Όταν ο Tony Vaccaro φωτογράφιζε την Sophia Loren το 1954 - η σταρ μόνο με την γούνα της και το αφοπλιστικό της βλέμμα

Διαβάστε ακόμα: Η ακαταμάχητη Sophia Loren σε 24 vintage φωτογραφίες από την δεκαετία του 50 & του 60

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ