Βίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία στη χρηματαποστολή με λεία 1,5 εκατ. ευρώ: Αλά Casa de Papel, με ολόσωμες άσπρες φόρμες - Πως έδρασαν οι δράστες

Τα χρήματα στη ληστεία της χρηματαποστολής δεν ήταν στα ειδικά κουτιά, αλλά σε σάκους με τους δράστες να αφαιρούν συνολικά 15 σακούλες

Ληστεία αλά Casa de Papel σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Λαύριο, έξω από το μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών Jumbo.

Τέσσερις άνδρες με καλυμμένα χαρακτηριστικά, φορώντας ολόσωμες λευκές φόρμες και χειρουργικές μάσκες, υπό την απειλή όπλων, κατάφεραν να αποσπάσουν ποσό που ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ από χρηματαποστολή.

Οι δράστες περίμεναν οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής να βγουν από κατάστημα παιχνιδιών με τις εισπράξεις και στη συνέχεια να δράσουν.

Δείτε το βίντεο με τη διαφυγή των δραστών


Στις έρευνες και η αντιτρομοκρατική

Ενημέρωση για τη ληστεία έχει και η αντιτρομοκρατική. Σύμφωνα με τον Γιώργο Καλιακμάνη η αντιτρομοκρατική έχει εμπλοκή στα πλαίσια γιατί υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο, να έγινε από κάποιους τρομοκράτες.



Το χρονικό της ληστείας

Οι ληστές σταμάτησαν με το πράσινο ΙΧ μάρκας Honda πίσω από το αυτοκίνητο της χρηματαποστολής. Αφού κατέβηκαν από το όχημα, ένας έσκασε τα ένα λάστιχα, άλλος έβαλε στο τζάμι του οδηγού κάτι που έμοιαζε με ΑΕΜ (αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό), ένας πέταξε μπογιά στο παρμπρίζ του βαν της χρηματαποστολής και με την απειλή καλάσνικοφ τους ανάγκασαν να ανοίξουν την πόρτα και έτσι άρπαξαν 15 σάκους με χρήματα.

Όπως είπαν οι υπάλληλοι της εταιρείας security, δεν είχαν προλάβει να βάλουν τα χρήματα στα βαλιτσάκια με τις χρωμοπαγίδες.

Αστυνομικοί βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, ενώ δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην είσοδο του καταστήματος παιχνιδιών δεν υπάρχουν κάμερες, αλλά ούτε και άνδρες ασφαλείας.

Ο οδηγός του οχήματος της χρηματαποστολής μεταφέρθηκε σε κέντρο Υγείας και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ενώ αναμένεται να δώσει κατάθεση στις Αρχές για το περιστατικό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ