Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μπάρες με βρώμη χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη - Το τέλειο, δυναμωτικό σνακ !
Υπέροχες!
Υλικά
- 70 γρ. νιφάδες βρώμης
- 150 γρ. γάλα βρώμης
- 50 γρ. χουρμάδες μαλακούς
- 50 γρ. σταφίδα σουλτανίνα
- 1 κ.σ. ταχίνι
- ½ πορτοκάλι ακέρωτο, χυμό και ξύσμα
- ½ κ.γ. κανέλα
- 2 πρέζες μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
- Λίγη λιωμένη σοκολάτα για το τελείωμα
Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το www.argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
-
Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
-
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα βρώμης, προσέχοντας όμως να μη βράσει.
-
Το αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε μέσα τους χουρμάδες και τις σταφίδες.
-
Αφήνουμε τα αποξηραμένα φρούτα για 10 λεπτά να μουλιάσουν.
-
Αλέθουμε στο μπλέντερ τις νιφάδες βρώμης.
-
Προσθέτουμε το γάλα βρώμης με τα φρούτα, το ξύσμα, το χυμό, το ταχίνι, την κανέλα και τα αλέθουμε να πολτοποιηθούν.
-
Τέλος ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε.
-
Ενσωματώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας, αναδιπλώνοντας απαλά το μείγμα με σπάτουλα.
-
Με το κουτάλι βάζουμε το μείγμα στο ταψί και κάνουμε ένα νοητό τετράγωνο 14×14 εκ.
-
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να σταθεροποιηθεί.
-
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το κόβουμε σε μπάρες με κοφτερό μαχαίρι.
-
Βουτάμε τις μπάρες με βρώμη στη λιωμένη σοκολάτα και τις ακουμπάμε σε χαρτί μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
-
Οι μπάρες με βρώμη και ταχίνι, διατηρούνται για πολλές ημέρες στο ψυγείο και μας δίνουν ενέργεια κάθε στιγμή.
Who is who
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Αθήνα. Bραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.
«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.
Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι.
Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!
«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».
Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.
Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας.
Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr