Ο Αργύρης Παπαστάθης γράφει: Ο Έλληνας ταξιτζής αντιστέκεται & δεν βάζει αυτοκόλλητο με το POS στο αυτοκίνητό του - Δεν γίνεται - Θα τα λέει προφορικά

To σήμα στο πλαϊνό πίσω τζάμι των ταξί αντιμετωπίζεται ως ένα νέο «Οχι»

Μας αρέσει η μετάθεση ακόμη και ασήμαντων ή αυτονόητων (για άλλες χώρες) λεπτομερειών της καθημερινότητας σε καταστάσεις ηρωϊκές. Ακόμη και το τίποτα μπορεί να γεννήσει σάλπισμα για αγώνες. 

Αυτό συμβαίνει με το σήμα που ζητεί το υπουργείο Οικονομικών να μπει στα ταξί για να βλέπουν –κυρίως– οι τουρίστες ότι διαθέτουν POS. Οι οδηγοί λένε «όχι», το υπουργείο επιμένει. 

Ας ανοίξουμε μια (κουραστική τώρα που τη ξαναβλέπω) παρένθεση, προσπαθώντας να προσεγγίσουμε με χιούμορ και τα αντίστοιχα στιχάκια όσα συμβαίνουν. 

Γράφει ο Αργύρης Παπαστάθης στο Protagon.gr

«Οσες κι αν χτίζουν φυλακές/ κι αν ο κλοιός στενεύει/ ο νους μας είναι αληταριό/ που όλο θα δραπετεύει»… 

Στην περίπτωση μας το «κελί» είναι 25 x 12 εκατοστά, ένα αυτοκόλλητο στο πλαϊνό πίσω τζάμι. Σε κάθε ταξί. Υποχρεωτικά.

«Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία/ εγώ κρατάω την ουσία κι ονειρεύομαι»… 

Θα ενημερώνει, λέει, και στα αγγλικά ότι μπορείς να πληρώσεις με POS. Υποχρεωτικά. «Τα χαιρετίσματά μου στον υπουργό» απαντούν οι οδηγοί. 

«Παραπονεμένα λόγια/ έχουν τα τραγούδια μας/ γιατί τ’ άδικο το ζούμε/ μέσα από την κούνια μας»… 

«Μποτιλιάρισμα στο Σύνταγμα» λένε οι οδηγοί ότι θα προκαλέσει το σήμα (γιατί η ανέπαφη κάρτα αργεί, ενώ τα ρέστα σε ψιλά τα δίνεις αμέσως). «Ούτε ΚΤΕΟ δεν θα περνάει το αυτοκίνητο με τόσο μεγάλο αυτοκόλλητο» προσθέτουν, παρότι όλοι γνωρίζουμε ότι από τα κρατικά ΚΤΕΟ περνάει ακόμη και ελέφαντας με ρόδες. 

«Ζήτω η Ελλάδα και καθετί μοναχικό στον κόσμο αυτό»… 

Κλείνει η παρένθεση. Αγαπητοί μου του υπουργείου Οικονομικών, ματαιοπονείτε. Δεν θα μπει το σήμα εκεί που θέλετε. Ποτέ. Καλύτερα να υποχωρήσετε νωρίς και χωρίς να το κάνετε και πολύ θέμα. Να το μικρύνετε ή να επιτρέψετε να μπει κάπου αλλού. 

Είναι πολλοί οι λόγοι που δεν αξίζει να δώσετε αυτή τη μάχη. Αλλωστε έχετε πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθείτε. Οι δικαστές σας ζητούν επιπλέον δαπάνες 2,4 δισ. ευρώ τον χρόνο για τον 13ο και τον 14ο μισθό στο Δημόσιο, δαπάνες που σημαίνουν αυτόματη χρεοκοπία. Ενώ οι μισοί βουλευτές σάς πιέζουν να μην πληρώνουν απολύτως τίποτα οι ελεύθεροι επαγγελματίες. 

Στο κάτω-κάτω άνθρωποι του μεροκάματου είναι ο οδηγοί ταξί, ας πανηγυρίσουν και αυτοί μια νίκη, έστω για ένα γ…. αυτοκόλλητο. Αλλωστε, και να μπει σε κάποια ταξί, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουμε κανονική χώρα. Προηγούνται πολλά άλλα, πολύ πιο επείγοντα. 

Και για έναν λόγο παραπάνω. Ο Ελληνας δεν ανέχεται να του πεις τι θα βάλει πάνω στο αυτοκίνητό του. Δεν γίνεται. Αν πάτε να το επιβάλετε, θα βρει τα επιχειρήματα να σας αντικρούσει. 

Να ένα παράδειγμα: Ακόμη κι αν έχει να κρέμεται από τον καθρέφτη μια τεράστια ουρά από φρεσκοσφαγμένη αλεπού, το αυτοκόλλητο στο πίσω δεξιό τζάμι μπορεί να του εμποδίζει την ορατότητα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ