Topwoman η 55χρονη Kρητικιά γιαγιά που γέννησε το παιδί της κόρης της - Έγινε παρένθετη μητέρα & έφερε έναν παίδαρο στρουμπουλό & αφράτο (φωτό)

Η ανάρτηση του μαιευτήρα στο Facebook του, που εξηγεί όλο το χρονικό

Την απόλυτη συγκίνηση ένιωσε οικογένεια στην Κρήτη με την έλευση του νέου μέλους!

Συγκεκριμένα, η 55χρονη γιαγιά έγινε παρένθετη μητέρα για χάρη της κόρης της, που πάσχει από το σύνδρομο MAYER-ROKITASKY-KUSTER-HAUSER τύπου 1 και δεν μπορεί να κάνει παιδιά.

Με τόλμη και η υπομονή, η γιαγιά από το Ηράκλειο έφερε στον κόσμο ένα "στρουμπουλό" αγοράκι

PARENTHETH-GIAGIA

PARENTHETH-GIAGIA1

Το ευτυχές γεγονός μοιράστηκε στην σελίδα του στο Facebook ο γυναικολόγος-μαιευτήρας, Αλέξανδρος Ζερβάκης:

"ΓΙΑΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟ ΕΓΓΟΝΙ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 
* 55χρονη γυναίκα γέννησε πριν λίγες ημέρες τον εγγονό της στο Ηράκλειο της κρητης. 
Απ τις σπάνιες περιπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως .
* Παραπομπή από συνάδελφο άλλης ειδικότητας ,μετά από αποτυχημένες προσπάθειες στο παρελθόν στην Αθήνα . Η γιαγιά αποφασισμένη, με στόχο ζωής να βοηθήσει την κόρη της που γεννήθηκε με σύνδρομο MAYER-ROKITASKY-KUSTER-HAUSER  τύπου 1 ,κατάσταση στην οποία υπάρχει συγγενής αγενεσία  μήτρας ενώ υπάρχουν οι ωοθηκες για παραγωγή ωαριων ! Πιθανότητα συνδρόμου : 1/5000 περίπου γεννήσεις ζώντων κοριτσιών ,2-3 περιστατικά κάθε χρόνο στην Ελλάδα . 
Η κόρη ζει στην Αθήνα ,η μητερα Κρήτη . 


*  Απογοητευμένες κ διστακτικές με συνάντησαν μετά απ το ταξίδι . Είχαν ήδη προσπαθήσει κ δεν τα είχαν καταφέρει κ ο χρόνος πίεζε . 
* κατάστρωση πλάνου διότι η «γιαγιά-παρένθετη» χρειαζόταν αρκετές διορθωτικές παρεμβάσεις -κατα τη γνώμη μου- για να είναι ικανή να κυοφορήσει . Έξτρα δυσκολίες : η προϋπάρχουσα υπέρταση της ,η ηλικία και τα αυστηρά νομικα πλαίσια. 
*2 χρόνια πήρε η προετοιμασία ,επεμβάσεις ,εξετασεις, επιτροπές για εγκρίσεις απ την Εθνική Αρχή Υπογονιμότητας , απογοητεύσεις . Τα γονιμοποιημένα ωάρια απ την κόρη και τον γαμπρο περίμεναν υπομονετικά  ,μετά που τα φτιάξαμε  . 
* 1η εμβρυομεταφορα : απέτυχε !! Δύσκολα σηκώθηκαμε . 
2η εμβρυομεταφορα ,2 μήνες πριν λήξει οριστικά η άδεια για τελευταία εμβρυομεταφορα :  Επιτυχής !!!!! > η κυηςη υψηλού κινδύνου ,η θέληση υψηλότερη ,η υπομονη ιώβεια !!
* θα τα καταφέρουμε γιατρε σε ιδιωτικό στην επαρχία ; 
-μια χαρά θα τα καταφέρουμε ,αρκει να εισια τυπική σε ότι λεμε !  Ήταν θηλυκός στρατιώτης ! Όλα της αψογα . Μέχρι τη μέρα που της είπα,πάμε να γεννήσουμε . 
Σινιάλο στους Αθηναίους > όλοι κατω για τα χαρμόσυνα > ! 3500 gr παίδαρος ,στρουμπουλός και αφράτος μας ηρθε .!!!!!!!Τελειομηνος σχεδόν !!👶🏻👶🏻👶🏻👶🏻👶🏻
«30 χρόνια περιμενα και φοβόμουν  αυτη τη στιγμή» μου είπε μετά τη γεννα η γυναίκα-ήρωας   ,που έκανε τα πάντα για το παιδί της πρωτίστως και δευτερευόντως για το εγγόνι της !!!Απλα χαμογέλασα ! Δεν χωρούσα στην ευτυχία ! Να στε πάντα καλά …..Να το χαίρεστε !!
ΥΓ : κάθε επιτυχία ή αποτυχία στην ιατρική  αποτελεί ομαδική δουλειά ,πολλά συγχαρητηρια σε όλους τους συνεργάτες !! Κάνατε ευτυχισμένο πολύ κόσμο", έγραψε χαρακτηριστικά ο κ.Ζερβάκης. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr