Συναυλία για τα Τέμπη: «Τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15€» λέει ο Νίκος Πλακιάς - Τι καταγγέλλουν για τον «σύλλογο»

Aντιδράσεις από γονείς θυμάτων της τραγωδίας των Τέμπων για τα 15 ευρώ εισιτήριο στη συναυλία μνήμης

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη το εισιτήριο των 15 ευρώ που καλούνται να πληρώσουν όσοι θέλουν να βρεθούν σε συναυλία στο Καλλιμάρμαρο στάδιο στις 11 Οκτωβρίου με τίτλο «Τέμπη».

Πρώτος αντέδρασε ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας της Χρυσής και της Θωμαΐς Πλακιά, των δίδυμων κοριτσιών από την Καλαμπάκα και της ανιψιάς του Αναστασίας που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Μόλις χθες ανακοινώθηκε πως θα πραγματοποιηθεί μία μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και αμέσως υπήρξαν αντιδράσεις από γονείς παιδιών που χάθηκαν.

Τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, διοργανώνει ο σύλλογος συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, ενώ όπως τονίζεται στο δελτίο Τύπου, θα τραγουδήσουν αφιλοκερδώς οι Φοίβος Δεληβοριάς, Κοινοί Θνητοί, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Τάνια Τσανακλίδου.

Ο Νίκος Πλακιάς σε ανάρτησή του στο "Χ'" αναφέρει πως ο σύλλογος «συγγενών των θυμάτων» που διοργανώνει τη συναυλία απαρτίζεται μόλις από έξι οικογένειες, τονίζοντας πως «τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια». Μάλιστα, ο κ. Πλακιάς ενημέρωσε πως θα κινηθεί νομικά.

Πιο αναλυτικά, ο Νίκος Πλακιάς έγραψε στην ανάρτησή του στο Χ:

«Διαβάζω ότι διάφοροι καλλιτέχνες θα παραβρεθούν αφιλοκερδώς στο Καλλιμάρμαρο για μια συναυλία που θα είναι αφιερωμένη στα ΤΕΜΠΗ. Μεταξύ των καλλιτεχνών είναι και οι @sokratismalamas @ thanasispapakonstantinou @foivosdelivorias και άλλοι. Μέχρι εδώ όλα καλά μέχρι που έπεσε το μάτι μου στο εισιτήριο για την είσοδο με αντίτιμο 15 €. Γνωρίζετε που θα πάνε αυτά τα χρήματα; Γνωρίζετε ότι ο σύλλογος που το διοργανώνει απαρτίζεται από 6 οικογένειες;

Ζητήσατε καταστατικό συλλόγου; Ζητήσατε να δείτε αν είναι νόμιμος; Γνωρίζετε ότι όλες οι άλλες οι οικογένειες είμαστε αντίθετοι σε ό,τι έχει να κάνει με οικονομικά αντίτιμα. Χαιρετώ την κίνησή σας και ευχαριστώ που δεν μας ξεχνάτε. Θα σας πω μόνο ακυρώστε την παρουσία σας εκεί διότι θα ακολουθήσουν νομικές διαδικασίες και ασφαλιστικά μέτρα.

Όποιος έχει οικονομική ανάγκη να χρησιμοποιήσει μόνο το όνομα του συγγενή του και όχι τον αριθμό 57 και πληθυντικό όπως πχ ΘΥΜΑΤΩΝ. Τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15€. Κάποτε θα κάνουμε αυτή την συναυλία χωρίς οικονομικά αντίτιμα και με χιλιάδες κόσμο».

 

Διαβάστε ακόμα: Ράγισαν καρδιές σε εκδήλωση για τα Τέμπη: Συγκλόνισε ο Παύλος Ασλανίδης, χόρεψε ζεϊμπέκικο για τον χαμό του γιου του (φωτό & βίντεο)

Αντίστοιχη είναι και η θέση της Βάσως Κούλπα, μητέρας του 21χρονου Τάσου Κουτσόπουλου από την Καρδίτσα που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη. «Η δολοφονία του παιδιού μου δεν κοστολογείται με αντίτιμο εισιτηρίου. ΠΟΤΕ δεν θα το χρησιμοποιούσα για οτιδήποτε. Ποιο αρρωστημένο μυαλό σκέφτηκε να οργανώσει πατώντας ψυχές ζητώντας χρήματα, χωρίς να μας ενημερώσουν για αυτές τις ενέργειες που δεν συμφωνούμε;», έγραψε η τραγική μητέρα.

Διαβάστε ακόμα: Εμμανουέλα Κατζουράκη από το τρένο στην τραγωδία των Τεμπών στην 5η θέση των Ολυμπιακών Αγώνων - Δείτε βίντεο με τις προσπάθειες των Ελλήνων τη χθεσινή μέρα 

Αντιδρούν και άλλοι γονείς, δείτε τι λένε

Δείτε ακόμα: Υποτροφία στη μνήμη της Μάρθης Ψαροπούλου κόρης της Μαρίας Κρυστιανού - «Ήταν συμφοιτήτριά μου» λέει ο Στέφανος Αλεξιάδης που την κέρδισε


 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr