Top woman η πρώτη πρόεδρος του Μεξικό: H Κλαούντια Σέινμπαουμ ορκίστηκε με τέλειο ύφος στυλ αρχηγού και φουλ αυτοπεποίθηση (φωτό & βίντεο)

Στην ιστορία των 200 ετών ανεξαρτησίας του Μεξικό η Κλαούντια Σέινμπαουμ, ορκίστηκε πρόεδρος της χώρας

Η Κλαούντια Σέινμπαουμ, 61 ετών, ορκίστηκε πρόεδρος του Μεξικό, η πρώτη γυναίκα στα 200 χρόνια ανεξαρτησίας της χώρας.

Η 61χρονη πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού και ορκισμένη αριστερή διεξήγαγε μια πειθαρχημένη εκστρατεία αξιοποιώντας τη δημοτικότητα του προκατόχου της προτού βγει νικήτρια στις εκλογές της Κυριακής. 

Οι Μεξικανοί περιμένουν να δουν αν η Σέινμπαουμ, μια πολύ διαφορετική προσωπικότητα από τον μέντορά της και απερχόμενο πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, θα επιβεβαιώσει τις προσδοκίες.

Η Κλαούντια Σέινμπαουμ, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσία της είπε ότι στους σκοπού της είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και  σήκωσε τη γροθιά της.

 

 

Ποια είναι η νέα πρόεδρος 

Η Σέινμπαουμ είναι μια αστή τεχνοκράτης από ευκατάστατη εβραϊκή οικογένεια. Οι παππούδες και γιαγιάδες από την πλευρά της μητέρας της έφυγαν από τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία λόγω του Ολοκαυτώματος. 

Το υπόβαθρο της Σέινμπαουμ είναι στην επιστήμη. Έχει Ph.D. στην ενεργειακή μηχανική. Ο αδερφός της είναι φυσικός. Σε μια συνέντευξη του 2023 στο Associated Press, ο Σέινμπαουμ είπε: «Πιστεύω στην επιστήμη».

 

Μιλάει άπταιστα αγγλικά, έχοντας ολοκληρώσει τη διδακτορική της διατριβή στην Καλιφόρνια. Πριν εισέλθει στην πολιτική, ήταν μια επιτυχημένη περιβαλλοντολόγος που υπηρέτησε στη Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC). Ως εκ τούτου, είναι πιθανό να είναι πιο άνετη στην παγκόσμια σκηνή από τον προκάτοχό της, η επιτυχία του οποίου πηγάζει εν μέρει από την άμεση σύνδεσή του με τους απλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα στις αυτόχθονες περιοχές και στην πατρίδα του, το Ταμπάσκο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr