Story of the Day: 29χρονη αισθητικός δολοφονήθηκε ενώ έκανε πεζοπορία - Μαχαιρώθηκε 15 φορές στην πλάτη & στο στήθος

Σοκάρουν οι κλήσεις στο 911 από περαστικούς που βρήκαν το πτώμα της

Μια αισθητικός από την Αριζόνα σκοτώθηκε, καθώς έκανε πεζοπορία, αφού μαχαιρώθηκε 15 φορές στην πλάτη και στο στήθος.

Κατάφερε να καταπολεμήσει τον επιτιθέμενό της και να τραπεί σε φυγή προτού καταρρεύσει.

Η Lauren Heike, 29 ετών, βρέθηκε νεκρή στο μονοπάτι Reach 11, με την αστυνομία να εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για τον δολοφόνο της για μια εβδομάδα.

Πάλεψε για τη ζωή της και κατάφερε να δραπετεύσει αφού δέχθηκε «ξαφνική επίθεση» από τον φερόμενο δολοφόνο Zion Teasley, 22 ετών, σύμφωνα με την αστυνομία του Phoenix.

Το αστυνομικό τμήμα του Φοίνιξ δημοσίευσε πολλές κλήσεις στο 911 την Πέμπτη που κάλυπταν τη στιγμή που βρέθηκε το σώμα του Χάικ και συμβουλές που ακολούθησαν.

Η γυναίκα που έκανε την πρώτη κλήση είπε ότι βρήκε ένα πτώμα ενώ περπατούσε η ίδια στο μονοπάτι.

«Απλώς πήγαινα μια βόλτα κι είναι εκεί. Δεν την άγγιξα... αλλά φαίνεται ότι είναι εκεί για λίγο», είπε.

Είπε ότι δεν φαινόταν ότι η Heike ανέπνεε και ο υπεύθυνος από το 911 ρώτησε αν μπορούσε να δει το στήθος της να κινείται πάνω-κάτω.

«Όχι, και υπάρχει αίμα κάτω από το μπουστάκι της», είπε.

Ο χειριστής απάντησε: «Αίμα βγαίνει από το σουτιέν της; Φαίνεται ότι τη μαχαίρωσαν ή την πυροβόλησαν;».

Η καλούσα είπε ότι δεν μπορούσε να πει. Μια καλά τοποθετημένη κάμερα απαθανάτισε τον ύποπτο να ακολουθεί τη Heike και τελικά να επιστρέφει στην περιοχή όπου βρέθηκε το σώμα της πριν πηδήξει σε έναν φράχτη.

Heike, 29, was killed after being stabbed 15 times in the back and chest. Cops said she fought off her attacker and ran away before she collapsed

Το βίντεο κυκλοφόρησε δημόσια και άρχισαν να έρχονται κλήσεις από ανθρώπους που νόμιζαν ότι αναγνώρισαν τον άνδρα.

«Μόλις παρατήρησα έναν τύπο που του φαίνεται να είναι ίδιος με αυτόν στις ειδήσεις», είπε ένας από τους γείτονες του Teasley.

Κάποιος άλλος ντόπιος του Φοίνιξ τηλεφώνησε με μια πιθανή παρατήρηση, λέγοντας, "Ίσως δεν είναι τίποτα άλλο παρά το ένστικτό μου μου λέει, πρέπει να το πω σε κάποιον".

Ο Teasley συνδέθηκε τελικά με το έγκλημα από το DNA που βρέθηκε στο παπούτσι της Heike, καθώς και από ιατροδικαστικά στοιχεία, όπως δεδομένα τοποθεσίας τηλεφώνου από τη σκηνή.

Πρόκειται για έναν πρώην κατάδικο με ρεκόρ που χρονολογείται από το 2020.

Ο Τέσλι συνελήφθη γρήγορα -πέντε μήνες μετά την ολοκλήρωση της ποινής φυλάκισης τριών ετών για ληστεία με όπλο.

Teasley, 22, appeared at Maricopa County Court after being charged with the murder of Lauren Heike, 29, on April 28

Το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Maricopa κατέθεσε την ειδοποίηση πρόθεσης να επιδιώξει τη θανατική ποινή - μια κίνηση η οικογένεια της Heike είπε ότι «υποστήριξε» επτά μήνες μετά τη βάναυση δολοφονία.

«Λάβαμε είδηση ​​αργά σήμερα το απόγευμα ότι το MCAO κατέθεσε μια ειδοποίηση πρόθεσης να επιδιώξει τη θανατική ποινή για τη δολοφονία της Λόρεν», δήλωσαν η Λάνα και ο Τζεφ Χάικ.

«Η οικογένειά μας υποστηρίζει την απόφαση του MCAO και είμαστε ευγνώμονες για το έργο τόσο του MCAO όσο και του Phoenix PD.»

Police claim the 29-year-old woman (pictured), who was found dead on the Reach 11 trail was chased over a barbed wire fence, which tore at her clothing

Το ζευγάρι πρόσθεσε για την επικείμενη δίκη του Teasley τον ερχόμενο Οκτώβριο:

«Γνωρίζουμε ότι το ταξίδι μας στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης μόλις ξεκινά, αλλά θα είμαστε εκεί σε κάθε βήμα για να διασφαλίσουμε ότι η Lauren θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Ο Teasley - του οποίου η λίστα εγκλημάτων ήρθε μετά την αποχώρησή του από το boot camp του Σώματος Πεζοναυτών στο Σαν Ντιέγκο μετά από μόλις τέσσερις μήνες - δήλωσε αθώος για τη δολοφονία.

Η αστυνομία είπε ότι μόλις τον συνέλαβαν, ο Teasley είπε δυσοίωνα στους ντετέκτιβ «ήθελε να μοιάσει στη Heike», υπονοώντας ότι την είδε κάποια στιγμή πριν φέρεται να πραγματοποιήσει την επίθεση.

Η οικογένεια της Heike, ωστόσο, υποστήριξε ότι η κόρη τους δεν γνώριζε τον δράστη της - ενισχύοντας την πεποίθηση των αστυνομικών ότι έπεσε στο στόχαστρο του Teasley ενώ βρισκόταν στο μονοπάτι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr