Ράγισαν καρδιές στην εκδήλωση μνήμης ένα χρόνο μετά την τρομοκρατική επίθεση στο φεστιβάλ: Οι οικογένειες των 370 νεκρών απότισαν φόρο τιμή στους αγαπημένους τους (φωτό & βίντεο)

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την επίθεση της Χαμάς το χώρος του φεστιβάλ Nova 

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την επίθεση της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Nova και τα ξημερώματα, την ώρα της επίθεσης όταν δηλαδή το ρολόϊ έδειχνε 6.29πμ πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα εκατοντάδες θύματα.

Στη Ρεΐμ, στο μέρος όπου διεξαγόταν το φεστιβάλ μουσικής Nova και όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 370 άνθρωποι, ένα πλήθος έδωσε μέσα σε ατμόσφαιρα περισυλλογής το σήμα για την έναρξη αυτών των τελετών τηρώντας σιγή ενός λεπτού ακριβώς στις 06:29 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), την ώρα που η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεσή της στο νότιο Ισραήλ.

Λίγο νωρίτερα, οι υπνωτικοί ήχοι του τελευταίου μουσικού κομματιού που είχε ακουστεί πριν από ένα χρόνο στο χώρο αυτό, ακούστηκαν για μερικά λεπτά μπροστά σε ένα πλήθος οικογενειών που πενθούσαν, με μερικούς από τους παριστάμενους να έχουν αποτυπωμένα στα ρούχα τους το πρόσωπο του νεκρού συγγενή τους. 

Όταν η μουσική διακόπηκε ξαφνικά, όπως είχε γίνει την ημέρα της επίθεσης, μια κραυγή απόγνωσης έσπασε τη σιωπή.

 

Η επίθεση της Χαμάς οδήγησε στην πιο αιματηρή ημέρα στην ιστορία του Ισραήλ. 

 

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, οι οποίοι σκοτώθηκαν μέσα στο σπίτι τους ή στο δρόμο, καθώς και στο χώρο όπου διεξαγόταν το μουσικό φεστιβάλ. Σκοτώθηκαν επίσης στρατιώτες σε βάσεις κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.


Συγκέντρωση έξω από το σπίτι του Νετανιάχου

Την ίδια ώρα, δε, στις 6:29 σήμερα το πρωί εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ ζητώντας απελεύθερωση των ομήρων και κατάπαυση του πυρός.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr