Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος αποχαιρετάει τον Μίμη Πλέσσα - "Είχε μυαλό πέρα από την ευαισθησία του-Ήταν σπουδαίος" - Ο "Δρόμος" τους ξεπέρασε τις πωλήσεις (βίντεο)

Ήταν στενοί φίλοι και συνεργάτες

Το δικό του αντίο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, Μίμη Πλέσσα,(έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 5/10) είπε ο καλός του φίλος και συνεργάτης, Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Ο γνωστός στιχουργός  δήλωσε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα»:

«Ήταν σπουδαίος ο Πλέσσας. Ήταν άνθρωπος που ήξερε πολύ από μουσική, από το ταλέντο που είχε. Κι ήταν άνθρωπος που ενδιαφερόταν για τη μουσική. Είχε μυαλό, πέρα από την ευαισθησία του. Ήταν σπουδαίος».


Ο «Δρόμος» είναι τίτλος του δίσκου που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 1969 από την Lyra και θεωρείται ο πιο εμπορικός στην Ελλάδα, με πάνω από 1.000.000 πωλήσεις. Την μουσική έγραψε ο Μίμης Πλέσσας και τους στίχους των τραγουδιών ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Ακούστε μερικά τραγούδια:

Ο κύριος ερμηνευτής ήταν ο Γιάννης Πουλόπουλος, ενώ συμμετείχαν επίσης η Ρένα Κουμιώτη και η Πόπη Αστεριάδη.

Ο δίσκος περιλαμβάνει τραγούδια που έχουν αφήσει εποχή στην ελληνική μουσική σκηνή, όπως το “Γέλαγε η Μαρία,” το “Φραγκοκλησά,” και το “Το Άγαλμα.”  Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο της Columbia.

Τα τραγούδια που περιλαμβάνει το άλμπουμ είναι:

A1 Γιάννης Πουλόπουλος– Γέλαγε Η Μαρία

A2 Πόπη Αστεριάδη, Γιάννης Πουλόπουλος– Φραγκοκλησά

A3 Γιάννης Πουλόπουλος– Μέθυσ’ Απόψε Το Κορίτσι Μου

A4 Γιάννης Πουλόπουλος– Ο Τρελλός

A5 Ρένα Κουμιώτη– Πρώτη Φορά

A6 Γιάννης Πουλόπουλος– Πήρα Σύννεφο Δυο Τόπια

B1 Γιάννης Πουλόπουλος– Ξημερώνει Κυριακή

B2 Γιάννης Πουλόπουλος, Πόπη Αστεριάδη– Η Μυρσίνη Βάζει Τ’ Άσπρα

B3 Γιάννης Πουλόπουλος– Δώδεκα Μαντολίνα

B4 Γιάννης Πουλόπουλος– Το Άγαλμα

B5 Ρένα Κουμιώτη– Δώσε Μου Το Στόμα Σου

B6 Γιάννης Πουλόπουλος– Έπεφτε Βαθειά Σιωπή

Διαβάστε ακόμη: Μίμης Πλέσσας: Το αντίο της Finos Film μέσα από ένα βίντεο-αφιέρωμα - «Θα παραμείνει αιώνιος - Αντίο μαέστρο...»

Διαβάστε ακόμη: Αδημοσίευτη φωτό: Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Πουλόπουλος, Ρένια Κουμιώτη, Μαίρη Χρονοπούλου ποζάρουν στον φακό του Κλεισθένη Δασκαλάκου

Διαβάστε ακόμη: Μίμης Πλέσσας: Η μοναδική σχέση με την κόρη του, Ελεάννα - «Είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσα να φανταστώ», είχε πει για εκείνη (φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Μίμης Πλέσσας: Δεκάδες celebrities αποχαιρετούν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη - "100 χρόνια ζωής, προσφοράς, μελωδιών κι αγάπης" (φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Κατσαρός για Μίμη Πλέσσα: «Άνθρωπος με πολύ χιούμορ και ταλέντο – Δικαιολογημένα αναφερόταν πάντα στους καλύτερους» (βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Άντζελα Γκερέκου: «Πριν λίγες ώρες σταμάτησαν το ρολογιού οι δείκτες…» - Αποχαιρετά τον σπουδαίο Μίμη Πλέσσα με φωτογραφία μαζί με Τόλη Βοσκόπουλο

Διαβάστε ακόμη: Ο άγνωστος Μίμης Πλέσσας - Όταν η μητέρα του γούρλωσε τα μάτια της και του είπε: “Ευχή και κατάρα να μην γίνεις ποτέ μουσικάντης!” - Έπρεπε να γίνω επιστήμονας» (βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Πέθανε ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Μίμης Πλέσσας στα 100 - «Έφυγες αστέρι της ζωή μου» - Μία εβδομάδα πριν τα γενέθλια του για έναν αιώνα ζωής (φωτό-βίντεο)

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr