Η Τζούλια έσωσε τον γάμο της με ένα έξτρα δωμάτιο! Ο καθένας τη δική του κρεβατοκάμαρα για καλύτερο ύπνο χωρίς ροχαλητό

Απολαμβάνουν τη ζωή τους περισσότερο έτσι 

Πριν από δύο χρόνια, η Julia Champion ξόδεψε 100.000 £ για να μετακομίσει σε ένα μεγαλύτερο σπίτι, έτσι ώστε κάθε μέλος της οικογένειας να έχει τη δική του κρεβατοκάμαρα – συμπεριλαμβανομένης της ίδιας.

Η Champion και ο σύζυγός της, Matt, κοιμούνται χώρια τα 19 από τα 21 χρόνια που ήταν παντρεμένοι λόγω του ροχαλητού του.

Έχουν ένα λεγόμενο «διαζύγιο ύπνου» (sleep divorce) – όπου τα ζευγάρια καταλαμβάνουν διαφορετικά υπνοδωμάτια – και δεν είναι μόνοι.

Ο αριθμός των ζευγαριών που κοιμούνται χωριστά αυξάνεται, με ορισμένα να επεκτείνουν τα σπίτια τους ή να αγοράζουν μεγαλύτερα ακίνητα για να καλύψουν τις συνήθειες ύπνου τους.

«Δεν νομίζω ότι κανένας από τους δύο θα ήθελε ποτέ να επιστρέψει στο να μοιραζόμαστε ένα δωμάτιο τώρα», λέει η Champion, 55 ετών.

Ακόμα κι αν επρόκειτο να πάρω πραγματικό διαζύγιο, «δεν νομίζω ότι θα μπορούσα ποτέ να επιστρέψω στο να μοιράζομαι το κρεβάτι με έναν άντρα», προσθέτει.

‘I spent £100k to sleep separately from my husband – it saved our marriage’

Τι έδειξε η έρευνα

Οι οικογένειες επενδύουν εκατοντάδες χιλιάδες στα ακίνητά τους για να εξασφαλίσουν ότι μπορούν να κοιμούνται καλά, χωριστά.

Ένα στα 10 ζευγάρια είχε δανειστεί χρήματα, σύμφωνα με έρευνα της μάρκας πολυτελών κλινοσκεπασμάτων Tielle, για να ανακαινίσει ή να διακοσμήσει δωμάτια.

Ένας στους 20 Άγγλους σχεδιάζει να μετακομίσει σε ένα μεγαλύτερο σπίτι «με μοναδικό στόχο τον χωριστό ύπνο».

Διαπιστώθηκε ότι 5 άτομα έχουν μεταφέρει τα παιδιά τους στο ίδιο δωμάτιο για να ελευθερώσουν χώρο για τους γονείς που χρειάζονται "διαζύγιο ύπνου".

Και ενώ αυτά τα στοιχεία φαίνονται υψηλά, η Champion εκπλήσσεται που δεν είναι υψηλότερα!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr