Κοριτσάκι 13 ετών πέθανε από σήψη μέσα σε 24 ώρες – Εκλιπαρούσε την μητέρα της να την βάλει για ύπνο για να μην πονάει (φωτό)

«Είναι οδυνηρό να βλέπεις το δικό σου παιδί να πονάει τόσο πολύ», τόνισε η μητέρα.

Ένα 13χρονο κορίτσι στριφογύριζε από αφόρητους πόνους λίγες ώρες πριν πεθάνει από σηψαιμία.

Η Chloe Longster ξύπνησε με πόνο στα πλευρά της και συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα στις 28 Νοεμβρίου 2022.

Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Kettering του Northampton και εισήχθη σε ειδικό θάλαμο παίδων πριν μεταφερθεί στην εντατική όπου πέθανε το επόμενο πρωί.

Η μητέρα της, Louise, δήλωσε:

«Η Chloe ρώτησε αν θα μπορούσε να κοιμηθεί γιατί ήταν αφόρητο. Θυμάμαι να σκέφτομαι πόσο χλωμή και μουντή φαινόταν - Είναι οδυνηρό να βλέπεις το δικό σου παιδί να πονάει τόσο πολύ. Παρακολουθούσε συνεχώς το ρολόι. Ήξερε πότε έπρεπε να γίνει η παρακεταμόλη και η ιβουπροφαίνη και πάντα καθυστερούσε. Ήταν σαν να κυνηγούσαμε τον πόνο της αντί να τον ξεπεράσουμε. Η Chloe με ρώτησε αν επρόκειτο να πεθάνει. Είναι τρομακτικό ότι η μικρή είχε δίκιο. Είναι καταστροφικό».

Η Louise είπε ότι άκουσε το στήθος της κόρης της να «τρίζει» καθώς βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου, το οποίο επισήμανε σε μια νοσοκόμα.

Η μητέρα είπε ότι ένιωθε ότι ήταν «ενοχλητική» και «δραματική» επειδή προσπαθούσε να πάρει περισσότερη βοήθεια για την Chloe.

Αχρονολόγητη οικογενειακή φωτογραφία φυλλαδίου της Chloe Longster.

Μόνο όταν η Chloe μπήκε σε ένα διπλανό δωμάτιο και διαγνώστηκε με γρίπη Α «ελήφθη σοβαρά υπόψη ή αναγνωρίστηκε πόσο πονούσε», είπε η Louise στο δικαστήριο.

Η αρτηριακή πίεση της Chloe καταγράφηκε για πρώτη φορά στο σύστημα σχεδόν οκτώ ώρες μετά την άφιξή της στο νοσοκομείο.

Ο σύμβουλος Δρ Marwan Gamaleldin την είδε τρεις ή τέσσερις φορές πριν μεταφερθεί στην παιδιατρική πτέρυγα και πίστευε ότι είχε λοίμωξη στο στήθος εκείνη τη στιγμή.

Είπε: «Είχε ήδη επισημανθεί ότι ο πόνος ήταν το κύριο πράγμα. Δεν φάνηκε να αγωνίζεται να αναπνεύσει».

Ο Δρ Gamaleldin είπε ότι κατά τη δίωρη περίοδο που παρατήρησε την Chloe, «δεν πίστευε» ότι είχε σηψαιμία, καθώς δεν είχε κανένα από τα υποχρεωτικά σημάδια.

Αχρονολόγητη οικογενειακή φωτογραφία φυλλαδίου της Chloe Longster. Η Chloe, 13 ετών, πέθανε στο Γενικό Νοσοκομείο Kettering στο Northamptonshire στις 29 Νοεμβρίου 2022, μετά από εισαγωγή με έντονο πόνο στα κάτω πλευρά της και συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα. Μια έρευνα για το θάνατό της ξεκίνησε στον ιατροδικαστή του Νορθάμπτον??? s Δικαστήριο σήμερα. Ημερομηνία φωτογραφίας: Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024. PA Φωτογραφία. Δείτε την ιστορία της PA INQUEST Kettering. Η πίστωση φωτογραφίας πρέπει να διαβάσει: Οικογενειακό φυλλάδιο/PA Wire ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ: Αυτή η φωτογραφία φυλλαδίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για σκοπούς δημοσιογραφικής αναφοράς για την ταυτόχρονη απεικόνιση γεγονότων, πραγμάτων ή ανθρώπων στην εικόνα ή γεγονότων που αναφέρονται στη λεζάντα. Η επαναχρησιμοποίηση της εικόνας ενδέχεται να απαιτεί περαιτέρω άδεια από τον κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων.

Είπε ότι η ακτινογραφία θώρακος έδειξε «σταθεροποίηση» στον κάτω αριστερό πνεύμονα της, όπου υπάρχει στερεό υλικό και όχι αέρας, γεγονός που υποδηλώνει μόλυνση.

Η νοσοκόμα Tricia Martinez ήταν η υπεύθυνη για την Chloe όταν έφτασε στο νοσοκομείο, αλλά μόλις πρόσφατα είχε ενταχθεί στην παιδιατρική πτέρυγα.

Είπε: «Το λάθος από την πλευρά μου ήταν ότι δεν ήμουν σε θέση να συμπληρώσω τη φόρμα σήψης ή να επιστρέψω σε αυτήν μετά την κλιμάκωση.

«Την ώρα που την είδα, κάτι μέσα μου έλεγε ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτό το παιδί.

«Μπορούμε μόνο να προτείνουμε ή να πούμε ότι έχει πιθανώς αυτό ή εκείνο, αλλά η διάγνωση θα δοθεί από τον γιατρό».

Η έρευνα συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr