Αποκάλυψη για το φονικό στην Κυψέλη: «Ο 19χρονος είναι αριστούχος της Νομικής» - «Το θύμα ενοχλούσε διαρκώς τα παιδιά που είχε βιάσει» - Τι είπε ο Αλέξης Κούγιας (βίντεο)

Ο 19χρονος και ο 17χρονος που δολοφόνησαν τον 28χρονο θείο τους στην Κυψέλη είχαν βιαστεί σε ηλικία 4 και 6 ετών

«Ο ένας είναι αριστούχος φοιτητής στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής και ο άλλος αριστούχος μαθητής στην Γ’ Λυκείου. Είναι τα μόνα παιδιά μιας αγαπημένης οικογένειας», αποκάλυψε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας που έχει αναλάβει την υπεράσπισή τους, στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Ενοχλούσε διαρκώς τα παιδιά που είχε βιάσει πριν χρόνια», είπε αναφερόμενος στο 28χρονο θύμα του φονικού στην Κυψέλη ο Αλέξης Κούγιας,

«Μίλησα μόνο τηλεφωνικά με τα παιδιά, επειδή είμαι στη Θεσσαλονίκη. Ήταν δύο παιδιά πολύ συγκροτημένα και εύχομαι αυτό που λέτε να είναι αλήθεια», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με όσα έχουν πει στις Αρχές οι δύο δράστες, όταν ήταν παιδιά και βρίσκονταν σε ηλικία 4 και 6 ετών αντίστοιχα, είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον εξάδελφό τους, τον οποίο δολοφόνησαν στην Πατησίων.

«Το γεγονός της κακοποίησης ήταν γνωστό σε όλο τον οικογενειακό κύκλο εδώ και χρόνια»

«Ο 28χρονος εξακολουθούσε να ενοχλεί τα δύο παιδιά μέχρι και πρόσφατα, παρότι δεχόταν διαρκώς παραινέσεις από άτομα του οικογενειακού κύκλου τους να σταματήσει να ασχολείται μαζί τους» είπε, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Από ό,τι μου είπαν το γεγονός της κακοποίησης ήταν γνωστό σε όλο τον οικογενειακό κύκλο εδώ και χρόνια. Αυτός επέμεινε να ενοχλεί τα παιδιά. Τουλάχιστον 15 μάρτυρες είναι έτοιμοι να καταθέσουν για τις προσπάθειες που έγιναν για να αποτραπεί να έρχεται σε επαφή με τα παιδιά».

Εστιάζοντας στη μητέρα των κατηγορούμενων ο συνήγορός τους υπογράμμισε πως είναι συγκλονισμένη διότι «δεν ήθελε να γίνει καταγγελία για το περιστατικό, για να μην δημιουργηθούν άλλα προβλήματα μέσα στην οικογένεια».

«Σε τέτοιες υποθέσεις πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεις άλλα πράγματα, δεν δικάζονται χαρτιά στα δικαστήρια, άλλα άνθρωποι και συμπεριφορές», τόνισε ο ποινικολόγος, σημειώνοντας ως προς τις ποινές που μπορεί να επιβληθούν στον 17χρονο και στον 19χρονο. 


«Η ποινή της αφαίρεσης της ανθρώπινης ζωής, που σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας τιμωρείται με ισόβια, εκκινεί όμως από τα δύο χρόνια. Έχω πολλές υποθέσεις με πολύ μικρές ποινές για αφαίρεση ανθρώπινης ζωής, όπως του πατέρα που σκότωσε τον δολοφόνο του παιδιού του πριν μπει στο γραφείο του ανακριτή», διευκρίνισε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr