Τop Woman, η Έρση Σωτηροπούλου: Η Ελληνίδα συγγραφέας που διεκδικεί το φετινό Νόμπελ Λογοτεχνίας - Το World Literature Forum την περιγράφει ως πρωτοποριακή

Είναι φαβορί!

Πολλά χρόνια αργότερα, μετά τον Γιώργο Σεφέρη και τον Οδυσσέα Ελύτη, μια Ελληνίδα λογοτέχνης, η Έρση Σωτηροπούλου διεκδικεί το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2024.

Το World Literature Forum της αναγνώρισε «τη διαυγή εξερεύνηση της ανθρώπινης πολυπλοκότητας μέσα από μια πρωτοποριακή πεζογραφία που εξετάζει τα όρια μεταξύ του προσωπικού και του πολιτικού».

Η σπουδαία λογοτέχνης ανήρτησε στο Facebook τις προβλέψεις και τις αποδόσεις για το ποιος είναι πιθανότερο να βραβευτεί φέτος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 950.000 ευρώ.

Οι υπόλοιποι που διεκδικούν το Νόμπελ Λογοτεχνίας είναι επίσης κορυφαίοι, όπως ο Ιάπωνας συγγραφέας Χαρούκι Μουρακάμι και η Κινέζα Can Xue.

Να σημειωθεί ότι άλλοι Έλληνες λογοτέχνες που ήταν υποψήφιοι για Νόμπελ Λογοτεχνίας ήταν: ο Γιάννης Ρίτσος, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Γεώργιος Σουρής, ο Κωστής Παλαμάς, ο Γιώργος Θεοτοκάς, ο Γεώργιος Σροσίνης, ο Γρηγόριος Ξενόπουλος, ο Άγγελος Σικελιανός, ο Στρατής Μυριβήλης και το 2011 ο Ηλίας Σιμόπουλος.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα Έρση Σωτηροπούλου

Η Έρση Σωτηροπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα, σπούδασε φιλοσοφία και πολιτιστική ανθρωπολογία στη Φλωρεντία και εργάστηκε ως εκπαιδευτική σύμβουλος στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη.

Η ίδια έχει γράψει ποιήματα, διηγήματα και μυθιστορήματα. Μερικά από τα γνωστά έργα της είναι το «Ζιγκ Ζαγκ στις Νεραντζιές», το οποίο απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας και το Βραβείο του περιοδικού Διαβάζω, ενώ το έργο «Εύα» βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών και κέρδισε μια θέση στη λίστα του Ευρωπαϊκού Βραβείου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Έργα της έχουν µεταφραστεί στα αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά, σουηδικά, φινλανδικά, τουρκικά, αραβικά και ιταλικά

Το µυθιστόρηµά της «Τι µένει από τη νύχτα» αφορούσε τον χρόνο που πέρασε στο Παρίσι ο ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης και απέσπασε στη Γαλλία το Βραβείο Μεσόγειος και στις ΗΠΑ το Εθνικό βραβείο ALTA 2019.

Αύριο, Πέμπτη 10/10 στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) η αγωνία για το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας θα λάβει τέλος, αφού η Σουηδική Ακαδημία θα ανακοινώσει τον συγγραφέα που θα τιμηθεί για το 2024.

Διαβάστε ακόμα: Τop Woman η Έρση Σωτηροπούλου: Υποψήφια για το λογοτεχνικό βραβείο Femina

Διαβάστε ακόμα: Good news: Η «Εύα» της Έρσης Σωτηροπούλου υποψήφια για το βραβείο Καλύτερου Ευρωπαϊκού Βιβλίου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr