Φρικιαστική προειδοποίηση για τον τυφώνα Milton: «Γράψτε με μαρκαδόρο το όνομά σας στο δέρμα σας- Θα πεθάνετε, αν δεν φύγετε» - Δείτε live εικόνες

Απεγνωσμένη έκκληση για εκκενώσεις.

Οι κάτοικοι της Φλόριντα στις ΗΠΑ έχουν μία τελευταία ημέρα σήμερα για να απομακρυνθούν από τις εστίες τους ή να προετοιμαστούν για την έλευση του κυκλώνα Μίλτον, ενδεχομένως του πιο καταστροφικού που έχει πλήξει ποτέ την περιοχή.

Καθώς περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι που ζουν στις παράκτιες περιοχές της Φλόριντα έχουν λάβει εντολή να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, στους αυτοκινητόδρομους έχουν σχηματιστεί τεράστιες ουρές, ενώ έχουν τελειώσει τα καύσιμα σε κάποια πρατήρια.

Οι αρχές τονίζουν σε αυτούς που είτε δεν πρόλαβαν να φύγουν, είτε αποτελεί επιλογή τους, να γράψουν το όνομά τους με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στο χέρι τους, ώστε να μπορούν να ταυτοποιηθούν σε περίπτωση που εντοπιστεί η σορός τους.

Δείτε live την πορεία του Milton

Σε συνέντευξη Τύπου, η Γενική Εισαγγελέας της Φλόριντα, Άσλεϊ Μούντι, προειδοποίησε ότι όποιος επιλέξει να μείνει στις περιοχές που έχουν δοθεί εντολές εκκένωσης, θα βάλει τη ζωή του σε τεράστιο κίνδυνο. «Πιθανόν να πρέπει να γράψετε το όνομά σας με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στο χέρι σας, ώστε να ξέρουν ποιος είστε όταν σας βρουν μετά».

Δείτε βίντεο:




Nα σημειωθεί ότι 5.000 άνδρες της Εθνοφρουράς, με διασωστικά ελικόπτερα, λέμβους και ειδικά αμφίβια οχήματα, έχουν αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή και αναμένουν να επέμβουν όπου χρειαστεί. Δέκα νοσοκομεία και περισσότερες από 300 δομές φροντίδας (ηλικιωμένων, νεογνών, μακροχρόνια ασθενών κ.α.) έχουν εκκενωθεί και τα νοσοκομεία επιφυλακής ετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο.

Διαβάστε ακόμα: Βίντεο: Νύχτα τρόμου για τον Έλληνα καπετάνιο - Ο κυκλώνας Milton στροβιλίζει το πλοίο του με ανέμους 230 χλμ./ώρα

Διαβάστε ακόμα: Σοκάρουν οι εικόνες και τα βίντεο από τον κυκλώνα Milton στη Φλόριντα: Χιλιάδες κάτοικοι φεύγουν για να γλιτώσουν - Περιμένουν ανέμους έως και 350χλμ/ώρα και κύματα 3 μέτρων, δείτε

Διαβάστε ακόμα: Φλόριντα-Τυφώνας Milton: Μετεωρολόγος ξεσπά σε κλάματα on air - “Συγγνώμη, αυτό είναι απλά…φρικτό”

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr