Συγκλονίζουν τα βίντεο από το πέρασμα του κυκλώνα Milton: 14χρονος επέπλεε πάνω σε ξύλινη παλέτα, άνδρας ήταν πάνω σε ψυγείο 50χλμ από το σπίτι του - Στους 16 οι νεκροί

Τρομακτικά τα βίντεο της επόμενης μέρας από τον κυκλώνα Milton στη Φλόριντα

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες και τα βίντεο από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Milton στη Φλόριντα που αφήνει πίσω τους τουλάχιστον 16 νεκρούς έως τώρα και πάνω από 2,6 νοικοκυριά και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν μέσα στα νερά και τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ στο Μαϊάμι, το μέγιστο κύμα καταιγίδας που παρατηρήθηκε από τον Μίλτον ήταν μεταξύ 1,5-3 μέτρων.

Εντωμεταξύ, ο Μίλτον εξασθένησε σε μετατροπικό κυκλώνα και εγκατέλειψε τη Φλόριντα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων. Η διοικήτρια της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (FEMA), Ντιν Κρίσγουελ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «δεν είχαν τις ακραίες επιπτώσεις του χειρότερου σεναρίου για το οποίο είχαμε προετοιμαστεί, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν επηρεαστεί από αυτό».

Η διάσωση του 14χρονου μέσα στα συντρίμια

Ένα αγοράκι, μόλις 14 ετών, ήταν μεταξύ των διασωθέντων από το φονικό πέρασμα του κυκλώνα Μίλτον από τη Φλόριντα.

Το παιδί εντοπίστηκε από ομάδα διάσωσης να επιπλέει στο νερό, που έφτανε ως τον λαιμό του, όντας πάνω σε συντρίμμια. Οι διασώστες πλησίασαν τον 14χρονο και τον τράβηξαν πάνω στη βάρκα τους.

Το συγκινητικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του σερίφη της κομητείας Χίλσμπορο.

 

Τον βρήκε η ακτοφυλακή πάνω σε ψυγείο

Η αμερικανική ακτοφυλακή διέσωσε έναν άνδρα που βρέθηκε γραπωμένος από ένα ψυγείο που επέπλεε 508 χιλιόμετρα από το Longboat Key, ένα νησί στα ανοικτά των ακτών της περιοχής της Σαρασότα.

Η διάσωση στον Κόλπο του Μεξικού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις 13:30 τοπική ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ακτοφυλακής και πρόκειται για καπετάνιο ενός αλιευτικού σκάφους, όπως αναφέρει το BBC.

«Επέζησε λόγω του σωσίβιου, του ραδιοφάρου εντοπισμού θέσης έκτακτης ανάγκης και ενός ψυγείου», ανέφεραν οι Αρχές.

 

Δείτε ακόμα ένα τρομακτικό βίντεο από τη στιγμή που ο κυκλώνας Milton πλησιάζει τις ακτές


Το γήπεδο μπειζμπολ μετά τον Τυφώνα στην Τάμπα

 

Δείτε φωτό και βίντεο

 

 

Image

 

 

Image

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr