Πέθανε η Ethel Kennedy, η χήρα του Robert F. Kennedy στα 96 της - Απέκτησε 9 παιδιά, 34 εγγόνια & 24 δισέγγονα (φωτό)

Υπέστη εγκεφαλικό την περασμένη εβδομάδα

Σε ηλικία 96 ετών έφυγε από τη ζωή η Ethel Kennedy, η χήρα του Robert F. Kennedy.

«Με τις καρδιές μας γεμάτες αγάπη ανακοινώνουμε τον θάνατο της καταπληκτικής γιαγιάς μας, Έθελ Κένεντι», δήλωσε στα social media ο εγγονός και εκπρόσωπος της Τζο Κένεντι Γ.

Η 96χρονη απεβίωσε έπειτα από επιπλοκές που σχετίζονται με εγκεφαλικό που υπέστη την περασμένη εβδομάδα.

Το ανακοίνωση από την κόρη της, Kerry:

 Ποια ήταν η Ethel Kennedy

Hταν κουνιάδα του προέδρου Τζον Κένεντι και μητέρα έντεκα παιδιών που απέκτησε με τον γερουσιαστή Κένεντι -τον οποίο παντρεύτηκε το 1950.

instagram @rickinmarblehead

Σε ηλικία 40 ετών, το 1968, έμεινε χήρα όταν ο Ρόμπερτ Κένεντι που κατά τον χρόνο εκείνο ήταν υποψήφιος πρόεδρος για τους Δημοκρατικούς, δολοφονήθηκε στο ξενοδοχείο Ambassador στο Λος Άντζελες.

Κατά την περίοδο της δολοφονία του η Εθελ ήταν έγκυος στο τελευταίο παιδί τους, μια κόρη που ο γερουσιαστής δεν κατάφερε ποτέ να γνωρίσει.

Λίγο μετά τη δολοφονία του συζύγου της το 1968, η Κένεντι ίδρυσε το Κέντρο Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Robert F. Kennedy». Το 2014, της απονεμήθηκε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

 «Είναι ένα έμβλημα της διαρκούς πίστης και της διαρκούς ελπίδας, ακόμη και μπροστά στην ανείπωτη απώλεια και την ανείπωτη θλίψη», είχε πει ο Ομπάμα σε εκείνη την τελετή. «Όπως θα σας πει η οικογένειά της... 'δεν τα βάζεις με την Έθελ'».

Ακόμη είχε αποκτήσει 34 εγγόνια και 24 δισέγγονα, ήταν θεοσεβούμενη καθολική και κοινωνικά ενεργή ως τα τελευταία χρόνια της ζωής της.

Ζούσε μεταξύ του Χαϊάνις Πορτ στη Μασαχουσέτη, της εστίας των Κένεντι, και του Παλμ Μπιτς της Φλόριντας.

Διαβάστε ακόμη: Οι καταραμένες δυναστείες: Λεφτά για 10 γενιές – ατυχίες που δεν αφήνουν όρθιο κανέναν επίγονο – Κένεντι, Ωνάση, Γκριμάλντι, Γκέτι (φωτό & βίντεο) (Part 1)

Διαβάστε ακόμη: Η κατάρα των Κένεντι ξαναχτυπά: Χάθηκαν στην θάλασσα η εγγονή του Ρόμπερτ με τον 8χρονο γιο της – Πώς τους αποχαιρετούν ο Ρόμπερτ Κένεντι & η Κέρι Κένεντι (Φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr