Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Εικόνες και βίντεο με τους πρώτους ψηφοφόρους να προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες

Στις 9.00 το βράδυ θα γνωρίζουμε τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Το πρωί στις 07:00 το πρωί οι κάλπες για τον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, το αποτέλεσμα των οποίων θα κρίνει το ποιος θα αναλάβει τα ηνία του κόμματος.

Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας αναμετρούνται σήμερα με τις κάλπες να κλείνουν στις 7.00μμ εάν δεν δοθεί παράταση.

Περίπου στις 21.00 αναμένεται «καθαρή εικόνα» για το ποιος θα είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεδομένου ότι είναι μόνο δύο οι υποψήφιοι.

 

Για την ώρα του αποτελέσματος θα παίξει ρόλο και η συμμετοχή οποία αναμένεται να είναι μειωμένη περίπου κατά 30%, σύμφωνα με τα δεδομένα των προηγούμενων εκλογών του 2021.


Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου

Δικαίωμα συμμετοχής στη σημερινή ψηφοφορία έχουν μόνο οι 303.000 που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή. Επίσης δεν χρειάζεται να καταβάλουν εκ νέου το αντίτιμο των 3 ευρώ καθώς η διαδικασία της ψηφοφορίας εκλογής ολοκληρώνεται σήμερα.

Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης νέου τύπου. Η αναζήτησή τους θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως έγινε στον α΄ γύρο. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται ο ΑΜΚΑ για τους ψηφοφόρους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, καθώς δεν θα γίνεται αναζήτηση στον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως στον α’ γύρο, παρά μόνο το ταυτοποιητικό τους έγγραφο.


Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας ή του Αποδήμου, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr