Ο Ισραηλινός μεγιστάνας των ορυχείων Beny Steinmetz συνελήφθη στο Ελ. Βενιζέλος – Τα μπλεξίματα με την Ρουμανία & η απαγόρευσηεξόδου από την χώρα (βίντεο)

Σε βάρος του έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ο Ισραηλινός μεγιστάνας των ορυχείων Beny Steinmetz συνελήφθη στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, «Ελευθέριο Βενιζέλο» την Κυριακή βάσει εντάλματος που εξέδωσαν οι ρουμανικές αρχές. 

Αντιμετωπίζει δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Στάινμετς είναι ένας πολυδισεκατομμυριούχος επενδυτής που δημιούργησε την περιουσία του από εμπόριο διαμαντιών.

Παρά την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης του 2022 που απέρριψε το αίτημα της Ρουμανίας, ο επιχειρηματίας συνελήφθη την Κυριακή. 

Δείτε το βίντεο: 


Στη συνέχεια, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι θα παραβιαζόταν το δικαίωμά του σε δίκαιη δίκη στη Ρουμανία και ότι αντιμετώπιζε πραγματικό κίνδυνο απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης εάν εκδοθεί.

Μετά από οδηγία του εισαγγελέα εφετών, παραπέμφθηκε στο συμβούλιο εφετών τη Δευτέρα για επαναξιολόγηση της υπόθεσής του.

Πριν από ένα χρόνο, ο επιχειρηματίας συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας λόγω ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης (ΕΕΣ) που εκδόθηκε από τις ρουμανικές αρχές, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Ο Steinmetz καταδικάστηκε ερήμην από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρουμανίας το 2020 για δόλιες συμφωνίες γης που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2006 και 2008.

Επιπλέον, έχει εμπλακεί σε ξεχωριστή νομική μάχη στην Ελβετία, όπου κρίθηκε ένοχος για διαφθορά σε μια υπόθεση που αφορά άδειες εξερεύνησης για κοιτάσματα σιδηρομεταλλεύματος στη Γουινέα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στάινμετζ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 5.000 ευρω και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr