67 μέρες έπλεε στον Ειρηνικό αβοήθητος πριν τον διασώσουν: Ο αδερφός και ο ανιψιός του δεν άντεξαν και πέθαναν στο σκάφος - Βρέθηκε 1.000 χλμ. μακριά από τις ακτές της Ρωσία (βίντεο)

Ο 46χρονος άνδρας που διασώθηκε στη Ρωσία είχε χάσει 50 κιλά

Περιπλανιόταν επί 67 μέρες στον Ειρηνικό Ωκεανό μέχρι να τον βρούνε και να τον διασώσουν. Η βάρκα που επέβαινε ο επιζών μαζί με τον αδερφό και τον ανιψιό του βρέθηκε 1.000 χιλιόμετρα μακριά από τον αρχικό του προορισμό με νεκρούς τους άλλους δύο.

Στο σκάφος επέβαιναν τρία άτομα όμως διασώθηκε μόνο ο ένας.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν έναν αδύνατο, με μακριά γενειάδα άνδρα που φορούσε μπουφάν με κουκούλα και πορτοκαλί γιλέκο έκτακτης ανάγκης σε μία βάρκα που έμοιαζε με καταμαράν.

«Στις 14 Οκτωβρίου, ένα σκάφος εντοπίστηκε στα ύδατα της θάλασσας του Οχότσκ», ανέφεραν οι αρχές της Άπω Ανατολής της Ρωσίας στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας επέζησε», πρόσθεσε το περιφερειακό γραφείο του εισαγγελέα. Νεκροί είναι αδελφός και ο 15χρονος ανιψιός του επιζώντα.

Το σκάφος με τον άνδρα και τις σορούς εντοπίστηκε από ψαράδες κοντά στο χωριό Ουστ-Χαϊρούζοβο, στα ανοικτά των ακτών της χερσονήσου Καμτσάτκα.

Το ρωσικό κανάλι SHOT Telegram ανέφερε ότι το σκάφος βρέθηκε περίπου 1.000 χιλιόμετρα (621 μίλια) από τον αρχικό του προορισμό.

Οι αρχές δήλωσαν ότι δύο άνδρες, συνοδευόμενοι από τον 15χρονο γιο του ενός, απέπλευσαν στις 9 Αυγούστου από ένα ακρωτήριο στο Κράι Χαμπάροφσκ της περιοχής, με προορισμό την πόλη Όκα στη νήσο Σαχαλίνη.

«Μετά από λίγο, η επαφή μαζί τους χάθηκε, η θέση τους παρέμεινε άγνωστη», πρόσθεσαν.

Ο επιζών, ηλικίας 46 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Είναι σοβαρά αφυδατωμένος και εξαντλημένος και έχασε περίπου 50 κιλά κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr