Παντρεύτηκε και η Σαμάνθα! Η βοηθός της Μπιγιονσέ με τα 3 νυφικά - Το mini, το boho & το vintage (φωτό)

Δεν ήξερα σε ποιο να καταλήξει κι έτσι τα φόρεσε όλα!

Παρά το γεγονός ότι γνωρίστηκαν στο λύκειο, χρειάστηκε να φτάσει το 2020 για να βγουν η Samantha Greenberg και ο William Spring στο πρώτο τους ραντεβού.

«Συναντηθήκαμε τυχαία στο Cisco Brewers στη Nantucket και κάτι άναψε», θυμάται η Samantha.

«Ο Will μου ζήτησε να βγούμε εκείνο το βράδυ, και τον συνάντησα για ποτό στην πόλη. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία».

Εκείνη την περίοδο η Samantha ζούσε στο Λος Άντζελες, όπου εργαζόταν για την εταιρεία της Beyoncé, Ivy Park. Ωστόσο, μετά από οκτώ μήνες σχέσης από απόσταση, το ζευγάρι αποφάσισε να συγκατοικήσει στη Βοστώνη.

Ο Will της έκανε πρόταση γάμου την 1η Ιουλίου 2023, πριν από ένα πάρτι στο σπίτι των γονιών της Samantha, το οποίο έχει απίστευτη θέα στα πυροτεχνήματα πάνω από το λιμάνι της Βοστώνης.

«Πήγα να βγάλω βόλτα τον σκύλο μας, τον Louis, και όταν γύρισα στο διαμέρισμά μας, ο Will γονάτισε», θυμάται.

«Ο πατέρας μου έκανε πρόταση γάμου στη μητέρα μου ενώ εκείνη στέγνωνε τα μαλλιά της, και πάντα μου άρεσε αυτή η οικειότητα και η έκπληξη. Το γεγονός ότι ο Will με αιφνιδίασε ήταν απίστευτο».

Το ζευγάρι συνεργάστηκε με τον Billy Evers και τη Jenn Hearon για να οργανώσουν τον γάμο τους (ο Evers είχε διοργανώσει την bat mitzvah της Samantha πολλά χρόνια πριν), και τελικά η γιορτή κράτησε αρκετές μέρες.

Σε ένδειξη τιμής προς τον εκλιπόντα πατέρα της Samantha, αποφάσισαν να παντρευτούν στο παραθαλάσσιο σπίτι του Will στη Nantucket. «Πριν φύγει, τον ρωτήσαμε τι πρέπει να κάνουμε για τον γάμο μας», εξηγεί η Samantha. «Είπε ότι πρέπει να παντρευτούμε με θέα το νερό, και αυτό καθόρισε τη μοίρα μας».

Εκτός από την ευκαιρία να γιορτάσουν με αγαπημένα τους πρόσωπα, οι γάμοι μπορούν επίσης να είναι επώδυνες υπενθυμίσεις για όσους δεν είναι πλέον μαζί μας.

Ωστόσο, για τη Samantha και τη μητέρα της, η διαδικασία σχεδιασμού του γάμου ήταν ένας τρόπος να θρηνήσουν.

«Ο σχεδιασμός αυτού του γάμου ήταν πραγματικά θεραπευτικός για τη μητέρα μου και για μένα», λέει. «Μας έδωσε μια δημιουργική διέξοδο και μας επέτρεψε να διασκεδάσουμε και να γελάσουμε, ακόμα και στις πιο δύσκολες μέρες».

Η ημερομηνία του πολιτικού γάμου του ζευγαριού ορίστηκε για τις 6 Σεπτεμβρίου – μια γλυκιά αναφορά στην επέτειο των γονιών της Samantha, που αριθμητικά είναι το αντίθετο, 9 Ιουνίου.

Για τον κύριο γάμο τους, κατέληξαν σε ένα θέμα καρναβαλιού, με αίθουσα παιχνιδιών, βραβεία και παραδοσιακά φαγητά καρναβαλιού.

«Θέλαμε οι καλεσμένοι μας να ανακαλύπτουν συνεχώς κάτι καινούργιο, ώστε πάντα να υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης και της χαράς», λέει η Samantha.

Οι προσκλήσεις, σχεδιασμένες από την Cheree Berry, είχαν ένα διασκεδαστικό γραφικό με σβούρα, που αποτέλεσε τη βάση όλων των δημιουργικών στοιχείων του γάμου.

Η Samantha, λάτρης της αρχειακής μόδας, αποφάσισε να επιλέξει vintage ρούχα για τον γάμο της. Αφού κατάφερε να κλείσει ένα ραντεβού με την Alexis Novak από το Tab Vintage («η φίλη μου στιλίστρια, Marni Senofonte, μου βρήκε μια θέση!»), ζήτησε να επιμεληθεί όλες τις εμφανίσεις του γάμου της.

«Η Alexis είναι εξαιρετικά ταλαντούχα και έχει απίστευτο μάτι», λέει η Samantha. «Νιώθω πολύ τυχερή που δέχτηκε να δουλέψει μαζί μου».

Για την κύρια εμφάνιση του γάμου, επέλεξε ένα φόρεμα Vivienne Westwood από το 1991, με σχήμα cut-and-slash.

«Ήταν τόσο οπτικά ενδιαφέρον και λίγο επαναστατικό», λέει η Samantha. «Προειδοποιούσα συνεχώς ότι δεν ήταν ένα συνηθισμένο νυφικό. Αλλά κάθε φορά που το φορούσα, ένιωθα τόσο ενθουσιασμένη – είχε μια ενέργεια πραγματικά μοναδική».

Μετά από την επιλογή του πρώτου φορέματος, η Samantha και η Alexis βρήκαν ακόμα περισσότερα σύνολα που τους άρεσαν. «Δεν μπορούσα να σταματήσω», γελάει η Samantha. «Συνέχιζα να προσθέτω εκδηλώσεις για να φορέσω κι άλλο ένα σύνολο!»

Σε μια επίσκεψη στο One Of A Kind Archive στο Λονδίνο, η Samantha και η μητέρα της βρήκαν ένα κοστούμι Thierry Mugler και ένα φόρεμα Chanel με πλέξη κροσέ.

«Όταν είδα αυτό το κοστούμι, με το σχέδιο που θύμιζε όστρακα, ενθουσιάστηκα», εξηγεί. «Έμοιαζε τόσο μοντέρνο, αλλά ταυτόχρονα ήταν μια αναφορά στον νησιωτικό μας γάμο.

Το φόρεμα Chanel είχε μια κροσέ ουρά που ταίριαζε πολύ με τη Nantucket – ένιωσα σαν να ήταν πεπρωμένο να βρω αυτά τα δύο κομμάτια σε εκείνο το καταπληκτικό κατάστημα, και μου έφερε πίσω όμορφες αναμνήσεις από όταν πριν 20 χρόνια ψάχναμε με τη μητέρα μου φορέματα bat mitzvah».

Άλλες σημαντικές εμφανίσεις περιλάμβαναν ένα φόρεμα Chanel του 1992, το οποίο φόρεσε για την τελετή στο δημαρχείο, και ένα μίνι φόρεμα Christian Dior του 1999 και ένα φόρεμα Versace του 1994, τα οποία φόρεσε για το bridal lunch και το clam bake αντίστοιχα.

Την ημέρα του γάμου, η Samantha έκανε δύο αλλαγές στο ντύσιμό της.

Επειδή το φόρεμα Vivienne Westwood ήταν τόσο αιθέριο και ευαίσθητο, αποφάσισε να περιορίσει τον χρόνο που το φορούσε.

Έτσι, άλλαξε πρώτα σε ένα custom-made δαντελένιο τοπ με ουρά, εμπνευσμένο από ένα που είχε δει στον Alexander McQueen.

«Όταν το μοιράστηκα με την Alexis, άρχισε να το υλοποιεί», λέει η νύφη. «Βρήκε ένα κεντημένο κλινοσκέπασμα του 1890 και ο καταπληκτικός της ράφτης, η Rae, έφτιαξε μια εκδοχή αυτού του τοπ. Αλλά δεν μπορούσαμε να αποφασίσουμε τι να φορέσουμε από κάτω.

Τότε πήρα ένα φαρδύ σορτς και το έδεσα σαν βράκες. Εκείνη τη στιγμή, όλοι συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν η λύση, και η Rae Moore από το 7th Bone Tailoring κατασκεύασε τα πιο χαριτωμένα βράκες με δαντελωτές λεπτομέρειες».

Αργότερα το βράδυ, για το after-party στο The Chicken Box, η Samantha ήθελε κάτι πιο λαμπερό και κατέληξε σε μια φούστα Versace που είχε δει στο Instagram του Tab Vintage, συνδυασμένη απλά με ένα λευκό τοπ.

Η φίλη της Samantha, Allison Bauer από το XIV Karats, βοήθησε στην επιλογή των κοσμημάτων για την ημέρα του γάμου, έχοντας σχεδιάσει και το δαχτυλίδι αρραβώνων της μαζί με τον Will.

«Όταν κοιτούσαμε κοσμήματα, θέλαμε να παίξουμε με το “κάτι μπλε”, ενώ ταυτόχρονα βρήκαμε κομμάτια που θα συμπλήρωναν όλα τα σύνολα», λέει η Samantha. «Δανείστηκα επίσης κοσμήματα της μαμάς μου, που της είχε χαρίσει ο πατέρας μου, κάτι που με έκανε να νιώσω ότι ήταν μαζί μου».

Η μητέρα της Samantha, που έχει εργαστεί στη μόδα, βοήθησε τον Will να βρει το τέλειο κοστούμι στο Kiton, με τους οποίους είναι παλιοί οικογενειακοί φίλοι.

Είχε δύο κοστούμια ραμμένα κατά παραγγελία, ένα πράσινο λινό κοστούμι που φόρεσε την Παρασκευή και ένα γκρι κοστούμι για την ημέρα του γάμου, το οποίο σχεδίασε η μητέρα της Samantha πριν χρόνια.

«Το έβγαλαν από τα αρχεία για τον Will και το κοστούμι του έκατσε τέλεια», λέει η Samantha

«Ξεκινήσαμε να βγαίνουμε πολύ καιρό αφού η μαμά μου είχε αποσυρθεί, και μου άρεσε να τη βλέπω να κάνει μαγικά μαζί του».

Σε μια συγκινητική κίνηση προς τιμήν του πατέρα της Samantha, ο Will φόρεσε τα πλεκτά sneakers Kiton του πατέρα της για το πάρτι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr