Φίλιππος Συρίγος: Όταν επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον διασημότερο sportcaster – Ποτέ δεν συνήλθε από τη σιδηρογροθιά και το μαχαίρωμα

Ο τραυματισμός του Φίλιππου Συρίγου στην πλάτη και το κεφάλι

Είκοσι χρόνια έχουν περάσει από την επίθεση που είχε δεχθεί το 2004 ο δημοσιογράφος και sportcaster του μπάσκετ Φίλιππος Συρίγος.

Ο αθλητικογράφος που πέθανε εννέα χρόνια αργότερα στις 13 Οκτωβρίου 2013, δέχθηκε δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού SuperΣΠΟΡ FM στην Καλλιθέα, λίγο μετά την ολοκλήρωση της εκπομπής του. 

Δύο άγνωστοι, που τον περίμεναν, του επιτέθηκαν με σιδηρογροθιά και μαχαίρι, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στην πλάτη και το κεφάλι.

Ο Συρίγος, αιμόφυρτος, ειδοποίησε συναδέλφους του και μεταφέρθηκε άμεσα στην Κεντρική Κλινική Αθηνών, όπου υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση λόγω κινδύνου αιμορραγικού σοκ.

Οι γιατροί κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν, και η κατάστασή του θεωρήθηκε σοβαρή, αλλά υπό έλεγχο.

Η επίθεση καταδικάστηκε έντονα από την πολιτική και δημοσιογραφική κοινότητα, με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου να την χαρακτηρίζει «άνανδρη» και «προσπάθεια φίμωσης της ελευθεροτυπίας». Η αστυνομία και η Εισαγγελία ανέλαβαν την έρευνα, με ιδιαίτερη έμφαση στον εντοπισμό των δραστών​. Παρά την εντατική έρευνα που ακολούθησε την απόπειρα δολοφονίας του Φίλιππου Συρίγου, οι δράστες δεν βρέθηκαν ποτέ και η υπόθεση παρέμεινε ανεξιχνίαστη.

Διαβάστε ακόμη: Φίλιππος Συρίγος ο bigger than life δημοσιογράφος, ο ασυμβίβαστος - Ο καρκίνος, η επίθεση, το μαχαίρωμα από αγνώστους & οι ύμνοι των συναδέλφων του

Ο Φίλιππος Συρίγος πέθανε σε ηλικία 65 ετών στις 13ης Οκτωβρίου. Εκείνη την Κυριακή δεν πήγε στο ΣΕΦ. Παραδινόταν ύστερα από τη γενναία μάχη που είχε δώσει επί μια διετία δίχως να φοβηθεί τον θάνατο, απέναντι στον καρκίνο. 

Διαβάστε ακόμα: «Καλό ταξίδι, τίμιε γίγαντα»... «έφυγε» ο Φίλιππος Συρίγος αργά τη νύχτα-τον αποχαιρετούμε με την συγκλονιστική του μετάδοση για τον θρίαμβο του 1987 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr