Τα πλούτη (μάλλον) τρέλαναν τον Έλον Μασκ! Προσφέρει $1 εκατ. κάθε μέρα σε όποιον είναι υπέρ της οπλοκατοχής - "Μου φαίνεται ωραίος τρόπος για να ξοδεύω χρήματα"

Οι υπογράφοντες την αίτηση Μασκ δεν είναι απαραίτητο να είναι Ρεπουμπλικάνοι

Ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ υποσχέθηκε χθες, Σάββατο, να δίνει 1 εκατομμύριο δολάρια κάθε μέρα μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου σε κάποιον που θα υπογράφει στο Ίντερνετ την αίτησή του υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος στην οπλοκατοχή, τα οποία εγγυάται το Σύνταγμα των ΗΠΑ - τα οποία βρίσκονται στον πυρήνα του προεκλογικού προγράμματος του Ντ. Τραμπ.

Μάλιστα έδωσε την πρώτη επιταγή ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε κάποιον που παραβρέθηκε σε εκδήλωση της οργάνωσης πολιτικής δράσης που έχει ιδρύσει με τον τίτλο America PAC  στην Πενσιλβάνια. Ο νικητής ήταν ένας άνδρας ονόματι Τζον Ντρέερ, σύμφωνα με το προσωπικό της εκδήλωσης. Το μόνο κριτήριο, σύμφωνα με τον Μασκ, ήταν ότι είχε υπογράψει την αίτησή του υπέρ της πρώτης και της δεύτερης τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος, που εγγυώνται την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.

"Παρεμπιπτόντως, ο Τζον δεν είχε ιδέα", είπε ο ιδρυτής της Tesla την ώρα που έδινε στον Ντρέερ την επιταγή.

Τα χρήματα αυτά είναι το τελευταίο παράδειγμα του πώς ο Μασκ χρησιμοποιεί τον πλούτο του για να επηρεάσει την πολύ αμφίρροπη αναμέτρηση για την προεδρία ανάμεσα στον Τραμπ και τη δημοκρατική αντίπαλό του Κάμαλα Χάρις.

"Μου φαίνεται ωραίος τρόπος για να ξοδεύω χρήματα", δήλωσε ακόμα ο ιδρυτής της Tesla, ο οποίος κατηγόρησε και πάλι τους Δημοκρατικούς για "λογοκρισία".

Μασκ: Μαριονέτα η Κάμαλα Χάρις

Ο Μασκ ίδρυσε την America PAC, μια οργάνωση πολιτικής δράσης που έχει στόχο να υποστηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ για την προεδρία. Η οργάνωση βοηθάει στην κινητοποίηση και την εγγραφή ψηφοφόρων για να ψηφίσουν τον Τραμπ στις κρίσιμες πολιτείες που μπορεί να κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα, όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι δυσκολεύεται να πετύχει τους στόχους της.

Η εκδήλωση στο Χάρισμπεργκ ήταν η τρίτη μέσα σε τρεις μέρες στην Πενσιλβάνια, όπου ο Μασκ ενθάρρυνε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν και να πείσουν και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Χθες, Σάββατο, είπε πως, αν κερδίσει η Χάρις, θα είναι "οι τελευταίες εκλογές", υπονοώντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα υπάρχουν πια.

Δήλωσε επίσης ότι οι δύο απόπειρες δολοφονίας του Τραμπ αποδεικνύουν πως ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων ταράζει τα νερά και ενοχλεί το κατεστημένο με τρόπους που η Χάρις δεν το κάνει. Πρόσθεσε πως γι' αυτό κανένας δεν προσπαθεί να σκοτώσει την Χάρις.

"Το να δολοφονήσεις μια μαριονέτα δεν έχει αξία", δήλωσε ο Μασκ επαναλαμβάνοντας ένα "επιχείρημα" που είχε διατυπώσει σε καταχώρισή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η αίτηση, την οποία ο Έλον Μασκ ζητάει από τους πολίτες να υπογράψουν, αναφέρει: "Η Πρώτη και η Δεύτερη Τροπολογίες εγγυώνται την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα της οπλοκατοχής. Υπογράφοντας, δηλώνω την υποστήριξή μου στην Πρώτη και τη Δεύτερη Τροπολογία".

Πώς δίνεται το 1 εκατ. δολάρια

Αυτό που ζητά ουσιαστικά ο Έλον Μασκ από τους Αμερικανούς που παρευρίσκονται στις συγκεντρώσεις της America PAC είναι να υπογράφουν την αίτηση ώστε η οργάνωση να αποκτήσει τα στοιχεία περισσότερων πιθανών ψηφοφόρων τους οποίους έχει αρκετές πιθανότητες να τους πείσει να πάνε στις κάλπες για να ψηφίσουν Τραμπ.

Ακολουθεί λαχειοφόρος μεταξύ αυτών που υπογράφουν και αυτός που κληρώνεται παίρνει τα λεφτά. Ωστόσο οι υπογράφοντες την αίτηση Μασκ δεν είναι απαραίτητο να είναι Ρεπουμπλικάνοι. Μπορεί και οποιοσδήποτε Δημοκρατικός εγγεγραμμένος για ψήφο στην Πενσυλβάνια να την υπογράψει και να μπει στην κλήρωση.

Ο Μασκ έχει δωρίσει μέχρι στιγμής 75 εκατομμύρια δολάρια στην America Pac, η οποία συν τοις άλλοις εκτελεί το μεγαλύτερο μέρος της προεκλογικής δουλειάς πόρτα - πόρτα για τον Ντόναλντ Τραμπ στις πολιτείες που θεωρείται ότι θα κρίνουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Η υπόσχεση Μασκ, με την πρώτη λαχειοφόρο που ξεκίνησε χθες  Σάββατο σημαίνει πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μπορεί να στοιχίσει στον ιδρυτή της Tesla ως και 17 εκατομμύρια δολάρια.

Αλλά η καμπάνια πόρτα - πόρτα της America Pac φαίνεται να έχει προβλήματα. Ενδεικτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, το 25% των επισκέψεων πόρτα - πόρτα της America Pac στην Αριζόνα και τη Νεβάδα επισημάνθηκαν ως ψεύτικες - αναφέρθηκε δηλαδή οι άνθρωποι της καμπάνιας δήλωσαν ψευδώς ότι επισκέφτηκαν ένα σπίτι ενώ δεν το είχαν επισκεφθεί.

Η America Pac αρνήθηκε να σχολιάσει. Απαντώντας στο Guardian, ένα άτομο που είναι εξοικειωμένο με την επιχείρηση πόρτα - πόρτα της America Pac αρνήθηκε ότι υπάρχει πραγματική απάτη, τουλάχιστον όχι σε αυτό τον βαθμό που λέγεται στην Αριζόνα και τη Νεβάδα και είπε ότι η οργάνωση κάνει τον δικό της έλεγχο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr