Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη φιλοξενεί την περιοδική έκθεση: DIVA! - Italian Glamour in Fashion Jewellery - Από Ιταλούς σχεδιαστές, φορεμένα από σπουδαίες “ντίβες”

6 Νοεμβρίου – 31 Δεκεμβρίου 2024

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΙΤΑΛΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΦΟΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΌ “ΝΤΙΒΕΣ” 

 

Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη 

φιλοξενεί την περιοδική έκθεση   

“DIVA!  

Italian Glamour in Fashion Jewellery” 

6 Νοεμβρίου – 31 Δεκεμβρίου 2024

________________________________________________________________________________________ 

Η έκθεση παρουσιάζει 200 κοσμήματα που κατασκευάστηκαν από Ιταλούς σχεδιαστές και αναδεικνύουν την φινέτσα την ιταλική μόδα, από το 1950 μέχρι σήμερα. Κοσμήματα ένδυσης (costume jewelry) που διακρίνονται για την υψηλή αισθητική τους, αποκαλύπτουν στο ελληνικό κοινό, μοναδικά υπερμεγέθη αριστουργήματα των μεγαλύτερων Ιταλών σχεδιαστών που φορέθηκαν από σπουδαίες “ντίβες”.  


Η ιταλική μόδα και το κόσμημα κατέχουν βαρυσήμαντη θέση για την πολιτιστική ταυτότητα της γείτονος χώρας, όχι μόνο ως προϊόν καλαισθησίας, αλλά ως πολιτιστικό προϊόν που συνθέτει και αντικατοπτρίζει τις ρίζες του σύγχρονου πολιτισμού της Ιταλίας. 

Το κόσμημα ένδυσης (fashion ή costume jewelry), γνωστό στην Ευρώπη και την Ελλάδα και ως “φο μπιζού”, αναφέρεται, ως όρος, στα κοσμήματα που κατασκευάζονται από μη-πολύτιμα υλικά, διέπονται από τις σύγχρονες τάσεις της μόδας και προκαλούν εντυπωσιασμό με την λάμψη των υλικών και το μέγεθός τους. 


Πρόκειται για μια περιοδεύουσα έκθεση που, από το 2021, έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 9 χώρες υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς  Συνεργασίας της Ιταλίας και με στόχο την προβολή του σύγχρονου κοσμήματος.

Δείτε ακόμη:Πρεμιέρα για το αριστούργημα του Βίκτορος Ουγκό «Οι Άθλιοι» - Με πρωταγωνιστή τον Ιβάν Σβιτάιλο - Απόψε στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Φέτος, η “DIVA! Italian Glamour in Fashion Jewellery” κάνει στάση στην Ελλάδα και το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, ένα από τα ελάχιστα μουσεία του είδους του στον κόσμο, βρίσκοντας την καταλληλότερη θέση για την επιτομή του ιταλικού κοσμήματος, στον χώρο περιοδικών εκθέσεων του μουσείου. 


Η έκθεση τελεί με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας και την αρωγή της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο ΑΕ Πρέσβης της Ιταλίας κύριος .
 

Επιμέλεια έκθεσης: Dr. Alba Cappellieri, Beatrice Rossato, Livia Tenuta, Susanna Testa 

Διάρκεια: 6 Νοεμβρίου – 31 Δεκεμβρίου 2024  

Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων 

https://www.lalaounis-jewelrymuseum.gr/ 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr