Made in Greece, τα Gerochristo Jewelry: 100 χρόνια χρυσοχοΐας & τέχνης της οικογένειας Γεροχρήστου – Tα πιο chic pieces με περίτεχνα μέταλλα & υπέροχα πετράδια (φωτό & βίντεο)

Η οικογένεια Γεροχρήστου «παντρεύει» την παράδοση με την μόδα.

Μade in Greece το «Gerochristo Jewelry» και η ιστορία του μετρά πάνω από 100 χρόνια.

Τα κοσμήματά του είναι το τέλειο mix της παράδοσης και μοντέρνων πινελιών.

Χρησιμοποιούν περίτεχνα μέταλλα και κομψά, πανέμορφα πετράδια.

Η ιστορία του κοσμήματος «Gerochristo» ξεκίνησε το 1900 από τον παππού της οικογένειας του Γεροχρήστου.

Το 1900 ο παππούς της οικογένειας Γεροχρήστου, ο Σπύρος άρχισε να κατασκευάζει ψηφιδωτές βυζαντινές εικόνες και άλλα αντικείμενα χρησιμοποιώντας ξύλο, γυαλί και πέτρες.

Μέσα από τις δημιουργίες του εξέφρασε αιώνες βυζαντινής τέχνης.

Ο γιος του, Γιώργος Γερόχρηστος, κληρονόμησε το ταλέντο του και επικεντρώθηκε στην κατασκευή διαφόρων χειροποίητων αντικειμένων.

Δυστυχώς, ο Β ́ Παγκόσμιος Πόλεμος διέκοψε τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες της οικογένειας του Γεροχρήστου, καθώς η οικογένεια έπρεπε να βρει άλλους τρόπους για να βιοποριστεί.

Το καλλιτεχνικό «μικρόβιο» της οικογένειας όμως πέρασε και στον εγγονό.

Ας δούμε τα αγαπημένα μας κομμάτια:

Kόστος: €840,00

Κόστος: €749,00

Κόστος: €126,00

Κόστος: €3.164,00

Κόστος: €4.509,00

Κόστος: €1.005,00

Το 1975 ο Σπύρος Γερόχρηστος ενίσχυσε το πτυχίο του στη «Σχολή Χρυσοχοΐας Αθηνών». Παράλληλα εργάστηκε δίπλα σε πολύ γνωστούς χρυσοχόους, τεχνίτες και χαράκτες της εποχής.

Όταν ο εγγονός έκλεισε τα 24 ίδρυσε  το πρώτο του εργαστήριο, στην Αθήνα. 

10 χρόνια αργότερα ο ξάδερφός του Γιώργος Γερόχρηστος ενίσχυσε το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, αναλαμβάνοντας την οικονομική διαχείριση.

Η Σοφία Γεροχρήστου, κόρη του Σπύρου Γεροχρήστου, μεγάλωσε σε αυτό το κλίμα δημιουργικότητας και το 2002 επέλεξε να ακολουθήσει σπουδές στην χρυσοχοΐα.

Από τότε ανέλαβε τη διοίκηση της εταιρείας και ακολούθησε έναν πολύ αποτελεσματικό οδικό χάρτη σεβόμενη βαθιά την παράδοση της εταιρείας αλλά ταυτόχρονα προσθέτοντας τις απαραίτητες νέες πινελιές για να πορευτεί η εταιρεία στην νέα εποχή.

Περισσότερες πληροφορίες για τα καταστήματα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα: Made in Greece, τα Haritidis Jewelry: «Παντρεύει» την παράδοση με την μόδα – Elegant επιλογές για day to night looks - Για γυναίκες που θέλουν να ξεχωρίσουν!

Διαβάστε ακόμα: Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Δημιούργησε το δικό της lifestyle brand με το όνομα «GRÉS» – «Ένα μεγάλο μου όνειρο παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά» (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr