Τα μωρά του τυφώνα Μίλτον στην Φλόριντα: Αυτά είναι τα νεογέννητα την ώρα που η κακοκαιρία χτύπαγε «κόκκινο», έσπασαν τα νερά στις γυναίκες (φωτό)

To θαύμα της ζωής!

Χιλιάδες κάτοικοι της Φλόριντα έμειναν στα σπίτια τους και σε καταφύγια εκκένωσης την περασμένη εβδομάδα, καθώς ο τυφώνας Μίλτον έπληξε τη δυτική ακτή της Φλόριντα.

Καθώς η καταιγίδα εξαπέλυσε θανατηφόρους ανεμοστρόβιλους, διακοπές ρεύματος και πλημμύρες, δεκάδες μητέρες σε όλη την πολιτεία γέννησαν - μερικές για πρώτη φορά - κάτω από άσχημες συνθήκες. 

Στην κομητεία Polk, οι βοηθοί του σερίφη βοήθησαν μια μέλλουσα μητέρα να φτάσει στο νοσοκομείο εγκαίρως μετά τον τοκετό στη μέση της νύχτας, καθώς ο Milton μαινόταν.

Τα ασθενοφόρα δεν μπορούσαν να μεταφέρουν τους κατοίκους λόγω των ισχυρών ανέμων, έτσι οι αστυνομικοί οδήγησαν τους μελλοντικούς γονείς, Ζένια και Χαβιέ, στο νοσοκομείο με περιπολικό.

Hally και Irfan Bojadzija και μωρό Zahna.

Πιο δυτικά, ένα καταφύγιο της κομητείας Πινέλας που δημιουργήθηκε για τους εκτοπισμένους από τον τυφώνα καλωσόρισε ένα νεογέννητο στη μέση της καταιγίδας.

«Το προσωπικό του καταφυγίου μας βοήθησε πάρα πολύ», δήλωσε η νέα μανούλα Cathie Perkins. «Απλά όμορφο να βλέπεις αυτή τη νέα ζωή στη μέση όλης αυτής της καταστροφής».

Μια «τεταμένη» παράδοση 12 ωρών

Η Madeline Furnas μπορούσε να δει τη δυνατή βροχή που εξαπέλυσε ο τυφώνας Milton από το παράθυρο του δωματίου του νοσοκομείου, αλλά ήξερε ότι έπρεπε να επικεντρωθεί στη γέννηση του πρώτου της παιδιού.

«Καθώς τα πράγματα έγιναν πιο σοβαρά και φαινόταν ότι η καταιγίδα θα περνούσε κατευθείαν από την πολιτεία, αρχίσαμε να γινόμαστε πιο νευρικοί», δήλωσε στο CNN η Furnas.

Grant και Madeline Furnas και μωρό Charlotte.

«Οι συσπάσεις μου είχαν αρχίσει πραγματικά να αυξάνονται. Είχα αρχίσει να νιώθω λίγο άβολα», είπε η Furnas. «Η βροχή χτυπούσε τα παράθυρα και ο φοίνικας έξω φυσούσε παντού».

Μετά από 12 ώρες τοκετού, η Furnas γέννησε την κόρη της Charlotte - ένα από τα 67 μωρά που γεννήθηκαν στα νοσοκομεία AdventHealth της Φλόριντα κατά τη διάρκεια του Milton.

Εκατοντάδες νοσηλευτές, γιατροί και ειδικοί φρόντισαν τις οικογένειες που περίμεναν στο Ορλάντο, την Τάμπα, την παραλία Ντεϊτόνα, την Όραντζ Σίτι, το Ταβάρες, το Γουίντερ Παρκ και το Αλταμόντε Σπρινγκς, ανέφερε η AdventHealth σε δελτίο τύπου. 

«Νιώθω πολύ τυχερή»

Στο κοντινό Ορλάντο, ένα άλλο ζευγάρι δεν ήταν σίγουρο πόσο καιρό θα ήταν η παραμονή τους στο νοσοκομείο.

Η Shaniya Dunchie, 27 ετών, άρχισε να έχει συσπάσεις το πρωί της 9ης Οκτωβρίου και γρήγορα κατευθύνθηκε στο νοσοκομείο.

Shaniya Dunchie και μωρό Shamar.

«Ήξερα ότι ήθελα να είμαι στο νοσοκομείο πριν έρθει η καταιγίδα γιατί δεν ήθελα να είμαι στο σπίτι και να εργάζομαι. Δεν ήξερα πώς θα ήταν οι δρόμοι όταν φτάσαμε στο νοσοκομείο», δήλωσε η Dunchie.

«Αισθάνομαι πραγματικά τυχερή που τους είχα (το προσωπικό του νοσοκομείου) εκεί κατά τη διάρκεια του τυφώνα, επειδή δεν ξέρω αν ήμουν ακόμα στο σπίτι, αν θα ήμουν σε θέση να τα χειριστώ όλα μόνος μου», δήλωσε η Dunchie.

Πηγή: CNN

Διαβάστε ακόμα: Βίντεο: Η στιγμή που "ανοίγει" η γη & "καταπίνει" το αυτοκίνητο & το μικρό γιο της οδηγού - Στο τσακ να πέσει και η μητέρα

Διαβάστε ακόμα: O κυκλώνας Milton από... ψηλά, συγκλονιστικά βίντεο από drones: Πλημμυρισμένες πόλεις, διαλυμένα σπίτια, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr