Σεξουαλικό σκάνδαλο Ζεράρ Ντεπαρντιέ - Ξεκίνησε η δίκη - Απών ο μεγάλος ηθοποιός για λόγους υγείας (βίντεο)

Κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση

Σήμερα, 28 Οκτωβρίου 2024, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ δεν παραβρέθηκε στη δίκη του στο Παρίσι, επικαλούμενος προβλήματα υγείας.

Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση εναντίον δύο γυναικών, που φέρεται να συνέβησαν το 2021 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας ταινίας.

Ο Ντεπαρντιέ, που αρνείται τις κατηγορίες, ενημέρωσε το δικαστήριο για την απουσία του μέσω των δικηγόρων του, αναφέροντας ότι δεν μπορούσε να παραστεί λόγω ασθένειας.

O δικηγόρος του Ντεπαρντιέ, Τζερεμί Ασούς, δήλωσε στο FranceInfo ότι ο ηθοποιός είναι «εξαιρετικά επηρεασμένος και δυστυχώς οι γιατροί του απαγόρευσαν να είναι παρών στην ακροαματική διαδικασία».

Ο Ασούς δήλωσε ότι ο ηθοποιός «θα ζητήσει αναβολή για μεταγενέστερη ημερομηνία ώστε να μπορέσει να παραστεί».

Να υπενθυμίσουμε ότι o Ντεπαρντιέ που έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Σεζάρ καλύτερου ηθοποιού, εθεωρείτο επί πολλά χρόνια το «ιερό τέρας» του γαλλικού κινηματογράφου και είναι διάσημος παγκοσμίως.

Ωστόσο, περίπου 20 γυναίκες τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλικές επιθέσεις, με την ηθοποιό Σαρλότ Αρνούλ να είναι η πρώτη που τον κατήγγειλε για βιασμό - υπόθεση για την οποία η Εισαγγελία του Παρισιού ζήτησε τον Αύγουστο την παραπομπή του Ντεπαρντιέ σε δίκη.

Μια πρώην βοηθός σκηνικών τον κατήγγειλε επίσης τον Ιανουάριο, υποστηρίζοντας ότι την κακοποίησε στα γυρίσματα της ταινίας «Ο μάγος και ο σιαμέζος», του Ζαν-Πιερ Μοκί, το 2014.

Η υπόθεση αυτή μπήκε τελικά στο αρχείο λόγω παραγραφής.

Μια άλλη μήνυση της ηθοποιού Ελέν Νταράς για βιασμό της από τον Ντεπαρντιέ στα γυρίσματα μιας ταινίας το 2007 μπήκε επίσης στο αρχείο για τον ίδιο λόγο.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ κατηγορείται για βιασμό 23χρονης ηθοποιού, κόρης φίλου του - Οι έρευνες για καταγγελία του 2018

Διαβάστε ακόμη: 50 καλλιτέχνες υπέγραψαν υπέρ του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Καρλα Μπρούνι, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Κάρολ Μπουκέ: Μην τον λιντσάρετε για τις κακοποιήσεις γυναικών

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr