Άκης Πετρετζίκης: Μοσχαράκι λεμονάτο στη χύτρα ταχύτητας – Απλό, γρήγορο & πεντανόστιμο – Συνοδεύστε το με πατάτες τηγανητές (βίντεο)
Δοκιμάστε το!
4 Νοεμβρίου 2024 - 9:18 πμ
Συστατικά
Για το μοσχαράκι
- 1,5 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 καρότα
- 2 στικ σέλερι
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 250 γρ. νερό
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. κύμινο, προαιρετικά
- αλάτι
- πιπέρι
Για τις τηγανητές πατάτες
- 1 κιλό πατάτες
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- αλάτι
-
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
- φύλλα ρίγανης
Εκτέλεση
Για το μοσχαράκι
- Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το μοσχάρι σε μεγάλα κομμάτια.
- Ρίχνουμε στη χύτρα το ελαιόλαδο και το κρέας, και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Χοντροκόβουμε τα καρότα, το σέλερι και το κρεμμύδι, και τα ρίχνουμε στη χύτρα.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε.
- Ρίχνουμε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, το νερο, το μέλι, τη μουστάρδα και το κύμινο, και ανακατεύουμε.
- Κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι της, γυρνάμε τη βαλβίδα στην ένδειξη 3 και περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να εμφανιστεί η κίτρινη ένδειξη.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα, και από τη στιγμή που θα εμφανιστεί η πράσινη ένδειξη βράζουμε για 40 λεπτά.
- Αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά, αποσυμπιέζουμε με προσοχή και ανοίγουμε το καπάκι.
Για τις πατάτες
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και αφήνουμε να κάψει.
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε στικς και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τις μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ χωρίς να αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το κορν φλάουρ, και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε τις πατάτες ξανά στο τηγάνι και τηγανίζουμε για ακόμα 5 λεπτά.
- Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε ένα ταψί και τις μεταφέρουμε με την τρυπητή κουτάλα.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Για το σερβίρισμα
- Μοιράζουμε το κρέας σε πιάτα και συνοδεύουμε με τις πατάτες.
-
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα ρίγανης.
Διαβάστε ακόμα: Ντίνα Νικολάου: Φανταστικές φλογέρες με αμύγδαλα & αράπικα φιστίκια - Ρίξτε από πάνω το καυτό σιροπάκι και απολαύστε !
Διαβάστε ακόμα: Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε το πιο νόστιμο κέικ μήλου με σοκολάτα & καρύδια !
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
Δημοφιλεστερα αρθρα
18 Νοεμβρίου 2024
19 Νοεμβρίου 2024