Στέλιος Παρλιάρος: Τιραμισού, το πιο «φινετσάτο» γλυκό - Προκαλεί έκρηξη στον ουρανίσκο & κερδίζει τις εντυπώσεις
Δοκιμάστε το!
Το ιταλικό γλυκό τιραμισού με τη γεύση του καφέ να προκαλεί έκρηξη στον ουρανίσκο, κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις. Εδώ, η συνταγή για να το απολαύσετε στο σπίτι.
ΥΛΙΚΑ
Για το τιραμισού
- 1 πακέτο σαβαγιάρ (24 τεμ.)
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 300 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
- 40 γρ. άχνη ζάχαρη
- κακάο για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι
- 125 γρ. δυνατό εσπρέσο
- 80 γρ. κονιάκ
- 80 γρ. καστανή ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα τιραμισού
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε ώστε να δημιουργηθεί μια μαλακή σαντιγί.
Για το σιρόπι
Ρίχνουμε τη ζάχαρη στον ζεστό καφέ και ανακατεύουμε έως ότου να λιώσει. Έπειτα προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Για την σύνθεση
- Μουσκεύουμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα και τα στρώνουμε σε μία πιατέλα ή σε ένα μεγάλο μπολ.
- Απλώνουμε κρέμα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, τελειώνοντας με κρέμα.
- Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο και, πριν σερβίρουμε το τιραμισού, πασπαλίζουμε με κακάο.
Διαβάστε ακόμα: Στέλιος Παρλιάρος: Σοκοκολατένια νουγκατίνα του ονείρου! – Για όλους τους λάτρεις της σοκολάτας
Διαβάστε ακόμα: Η Ντίνα Νικολάου μας δείχνει πως να φτιάξουμε το πιο κρατσανιστό κανταΐφι με φυστίκι Αιγίνης και σοκολάτα – Απλά «κόλαση»!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr