Ντίνα Νικολάου: Τσουρέκι με γέμιση με μπακλαβά - Αφράτο με ζύμη φανταστική, θα σας μαγέψει! (φωτό)
Με την γέμιση του μπακλαβά, νιώθεις ότι κάθε μπουκιά είναι μοναδική.
28 Δεκεμβρίου 2024 - 6:08 μμ
Υλικά
- 250 ml γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 9 γρ. μαγιά ξηρή
- 2 αβγά
- 500 γρ. αλεύρι τσουρεκιού ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
- 120 γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- Για τη γέμιση
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. καρύδια
- 100 γρ. αμύγδαλα
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1⁄2 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
Για την επικάλυψη
- 1 κρόκο αβγού
- Φιλέ αμυγδάλου
- Για το σερβίρισμα
-
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω το αλεύρι.
- Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και τα 2 αβγά.
- Χτυπάω το μείγμα για 5 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Αρχίζω να ρίχνω το αλεύρι σε δόσεις, και μετά την πρώτη δόση, προσθέτω το αλάτι.
- Αφού ρίξω όλο το αλεύρι, ξεκινάω να προσθέτω και το βούτυρο σταδιακά συνεχίζοντας να δουλεύω τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
- Αφού απορροφηθεί όλο το βούτυρο, αφήνω τη ζύμη να δουλευτεί για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή και να μαζευτεί γύρω από τον γάντζο.
- Πασπαλίζω με ελάχιστο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και απλώνω επάνω τη ζύμη μου.
- ''Μαζεύω'' τη ζύμη με τα χέρια μου, τη μεταφέρω σε ένα γυάλινο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να φουσκώσει για 2 ώρες.
Για τη γέμιση
- Σε ένα μπολ, προσθέτω όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Αφήνω το μπολ στην άκρη.
Για το τσουρέκι
- Αναποδογυρίζω τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και την κόβω σε 4 ίσα κομμάτια.
- Ανοίγω το πρώτο κομμάτι σε μακρόστενο ρολό και απλώνω το ¼ της ποσότητας της γέμισης.
- Τυλίγω τη ζύμη σε ρολάκι και το μεταφέρω σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
- Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με τα άλλα 3 κομμάτια ζύμης και τα μεταφέρω στη φόρμα.
- Σκεπάζω τη φόρμα με μεμβράνη και αφήνω το τσουρέκι για 1,5 ώρα να φουσκώσει.
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο.
- Αλείφω τη ζύμη με χτυπημένο αβγό και πασπαλίζω με φιλέ αμυγδάλου.
- Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.
- Αν δω μετά από 20 λεπτά ότι έχει πάρει αρκετό χρώμα, σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί.
- Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και σερβίρω.
Διαβάστε ακόμα: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Κορμός σοκολάτας χωρίς ζάχαρη - Ιδανικό γλυκό Χριστουγέννων (βίντεο)
Διαβάστε ακόμα: Ο Στέλιος Παρλιάρος μας «μεθάει» με σαρλότ σοκολάτας με ρούμι - Αφράτα σαβουαγιάρ, πλούσια κρέμα σοκολάτας & υπέροχο άρωμα
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
Δημοφιλεστερα αρθρα
27 Δεκεμβρίου 2024
28 Δεκεμβρίου 2024