Ντίνα Νικολάου: Τσουρέκι με γέμιση με μπακλαβά - Αφράτο με ζύμη φανταστική, θα σας μαγέψει! (φωτό)

Με την γέμιση του μπακλαβά, νιώθεις ότι κάθε μπουκιά είναι μοναδική.

Υλικά

  • 250 ml γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 9 γρ. μαγιά ξηρή
  • 2 αβγά
  • 500 γρ. αλεύρι τσουρεκιού ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 120 γρβούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. καρύδια
  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1⁄2 κ.γγαρύφαλλο σε σκόνη

Για την επικάλυψη

  • κρόκο αβγού
  • Φιλέ αμυγδάλου
  • Για το σερβίρισμα
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω το αλεύρι.
  • Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και τα 2 αβγά.
  • Χτυπάω το μείγμα για 5 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Αρχίζω να ρίχνω το αλεύρι σε δόσεις, και μετά την πρώτη δόση, προσθέτω το αλάτι.
  • Αφού ρίξω όλο το αλεύρι, ξεκινάω να προσθέτω και το βούτυρο σταδιακά συνεχίζοντας να δουλεύω τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
  • Αφού απορροφηθεί όλο το βούτυρο, αφήνω τη ζύμη να δουλευτεί για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή και να μαζευτεί γύρω από τον γάντζο.
  • Πασπαλίζω με ελάχιστο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και απλώνω επάνω τη ζύμη μου.
  • ''Μαζεύω'' τη ζύμη με τα χέρια μου, τη μεταφέρω σε ένα γυάλινο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να φουσκώσει για 2 ώρες.

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ, προσθέτω όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Αφήνω το μπολ στην άκρη.

Για το τσουρέκι

  • Αναποδογυρίζω τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και την κόβω σε 4 ίσα κομμάτια.
  • Ανοίγω το πρώτο κομμάτι σε μακρόστενο ρολό και απλώνω το ¼ της ποσότητας της γέμισης.
  • Τυλίγω τη ζύμη σε ρολάκι και το μεταφέρω σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με τα άλλα 3 κομμάτια ζύμης και τα μεταφέρω στη φόρμα.
  • Σκεπάζω τη φόρμα με μεμβράνη και αφήνω το τσουρέκι για 1,5 ώρα να φουσκώσει.
  • Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο.
  • Αλείφω τη ζύμη με χτυπημένο αβγό και πασπαλίζω με φιλέ αμυγδάλου.
  • Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.
  • Αν δω μετά από 20 λεπτά ότι έχει πάρει αρκετό χρώμα, σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί.
  • Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και σερβίρω.

Διαβάστε ακόμα: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Κορμός σοκολάτας χωρίς ζάχαρη - Ιδανικό γλυκό Χριστουγέννων (βίντεο)

Διαβάστε ακόμα: Ο Στέλιος Παρλιάρος μας «μεθάει» με σαρλότ σοκολάτας με ρούμι - Αφράτα σαβουαγιάρ, πλούσια κρέμα σοκολάτας & υπέροχο άρωμα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr