Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει σούπα παστινάκι - Διαφορετική, πρωτότυπη & πεντανόστιμη εκδοχή του αγαπημένου πιάτου! (βίντεο)

Για ορεκτικό ή και κυρίως!

Συστατικά

800 γρ. παστινάκι
1 πράσο
1 κρεμμύδι, λευκό
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. βούτυρο
1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι

Για τη σύνθεση

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
50 γρ. βούτυρο
2-3 κ.σ. μέλι

Για το σερβίρισμα

ψωμί
θυμάρι
μέλι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

-Ξεφλουδίζουμε το παστινάκι και κόβουμε τις άκρες σε μικρά κομμάτια.
-Κόβουμε το χοντρό κομμάτι σε τέσσερα κομμάτια και αφαιρούμε το κεντρικό κοτσάνι.
-Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο.
-Κόβουμε το πράσο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στην κατσαρόλα.
-Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια, και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
-Σοτάρουμε μέχρι να αφυδατωθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
-Ρίχνουμε το παστινάκι και ανακατεύουμε.
-Βάζουμε τον ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι. (Προσθέτουμε το θυμάρι είτε κατευθείαν στην κατσαρόλα είτε μέσα σε τουλπάνι.) 
-Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά.
-Αφαιρούμε το θυμάρι και βάζουμε την κρέμα γάλακτος.
-Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ και αφαιρούμε από τη φωτιά.
-Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε ξανά για να λιώσει.
-Βάζουμε το μέλι και χτυπάμε. Αν η σούπα πήξει πολύ αραιώνουμε με λίγο βραστό νερό μέχρι να έχουμε την επιθυμητή σύσταση.
-Σερβίρουμε με ψωμί, θυμάρι και μέλι.



Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr