Εποχή για σούπα κολοκύθα με φασκόμηλο και προσιούτο: λαχταριστή!

Σούπα με κίτρινη κολοκύθα, ψητό προσιούτο και φασκόμηλο, του Βαγγέλη Δρίσκα    

Σούπα με κίτρινη κολοκύθα, ψητό προσιούτο και φασκόμηλο, του Βαγγέλη Δρίσκα

Υλικά

500 γραμ. κίτρινη κολοκύθα

4 κουτ. σούπας βούτυρο

2 πατάτες

2 πράσα

1 κουτ. σούπας τριμμένο τζίντζερ

1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο

3 φλιτζάνια ζωμό κότας

½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι

4 φέτες προσιούτο

μαϊντανός για το γαρνίρισμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τη κολοκύθα από τη φλούδα και τους σπόρους και τη κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Κόβουμε τα πράσα σε φέτες, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια.

Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί στο βούτυρο και προσθέτουμε τον ζωμό κότας και το φασκόμηλο. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου για 30 λεπτά.

Σοτάρουμε το τριμμένο τζίντζερ σε μία κουταλιά βούτυρο ανακατεύοντάς το για να μη καεί και πικρίσει.

Απλώνουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο σε ένα μικρό ταψί και βάζουμε στη σειρά τις φέτες του προσούτο. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10 λεπτά και στη συνέχεια τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να κρυώσουν.

Μόλις μαγειρευτεί η σούπα, την πολτοποιούμε στο μπλέντερ για να γίνει κρέμα, την ανακατεύουμε με το γιαούρτι και το σοταρισμένο τζίντζερ και την σερβίρουμε στα πιάτα.

Μοιράζουμε το προσούτο σε κάθε πιάτο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr