Topwoman η 19χρονη Chantelle You που πάσχει από λεύκη, με μαύρο το υπόλοιπο σώμα της βάζει τέλος στα στερεότυπα! (Φωτό)
Η Chantelle Young είναι 19 ετών και μία από τις διαγωνιζόμενες για την επερχόμενη σεζόν του America's Next Top Model. H Chantelle έχει μια πάθηση του δέρματος που ονομάζεται λεύκη και λόγω της οποίας τμήματα του δέρματός της είναι λευκά, ενώ το υπόλοιπο δέρμα της είναι σκούρο.
Η Chantelle Young είναι 19 ετών και μία από τις διαγωνιζόμενες για την επερχόμενη σεζόν του America's Next Top Model. H Chantelle έχει μια πάθηση του δέρματος που ονομάζεται λεύκη και λόγω της οποίας τμήματα του δέρματός της είναι λευκά, ενώ το υπόλοιπο δέρμα της είναι σκούρο.
Αλλά τι ακριβώς είναι η λεύκη ; Είναι μια κοινή επίκτητος δερματοπάθεια που χαρακτηρίζεται από έντονες περιγεγραμμένες αποχρωματισμένες κηλίδες. Πρόκειται για μια διαταραχή της μελάχρωσης όπου τα μελανοκύτταρα καταστρέφονται. Η Αυτοάνοση θεωρία, η Αυτοκυτταρoτοξική θεωρία, η Νευροχημική θεωρία, η Βιοχημική θεωρία , η Γενετική και η Διατροφική θεωρία και η θεωρία του Οξειδωτικού στρες, προσπάθησαν κατά καιρούς να αποσαφηνίσουν την παθογένεια και παθοφυσιολογία της λεύκης. Ποιοι προσβάλλονται από τη Λεύκη; Προσβάλλει αδιακρίτως τον ανδρικό και γυναικείο πληθυσμό του πλανήτη, ανεξάρτητα από το φωτότυπο του δέρματος ή τη φυλή και μπορεί να πρωτοεμφανισθεί σε άτομα κάθε ηλικίας .
Η Λεύκη έχει αποδειχθεί ότι είναι συνηθισμένη σε άτομα με άλλες αυτοάνοσες νόσους όπως θυρεοειδική δυσλειτουργία, σακχαρώδης διαβήτη, γυροειδής αλωπεκία, μεγαλοβλαστική αναιμία κ.τ.λ. Τις αυτοάνοσες παθήσεις (όπου υπάγεται και η λεύκη, η οποία δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως αν είναι νόσος ή σύνδρομο) θα ήταν καλύτερα να τις χαρακτηρίζαμε ετεροάνοσες εφόσον ο οργανισμός δηλ. το ανοσοποιητικό σύστημα, αντιδρά κατά των ίδιων των οργάνων του και των ιστών του, καθώς δεν αναγνωρίζει κάποια αντισώματα σαν δικά του που παράγονται εντούτοις απ'αυτά, αναφέρει η lifo.gr.
Έτσι προκαλείται λόγω της έλλειψης των λειτουργικών μελανοκυττάρων, αποχρωματισμός του δέρματος σαν συνέπεια της διακοπής μεταφοράς της μελανίνης προς τα κερατινοκύτταρα που το περιβάλλουν. Η συχνότητα εμφάνισης της κυμαίνεται από 0,1% - 2% στους περισσότερους πληθυσμούς της γης με εξαίρεση περιοχές με γενετικές και περιβαλλοντικές επιδράσεις (υγρασία, θερμοκρασία, ηλιοφάνεια) όπου το ποσοστό φθάνει το 8,8% όπως σε Ινδία - Ν. Αμερική. Στο 20 - 38% των ασθενών διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν συγγενείς α' και β' βαθμού να έχουν λεύκη. Τα δε γενετικά δεδομένα μιλούν για κληρονομικότητα πολυπαραγοντική - γονιδιακή που δεν υπακούει στους νόμους του Μendel και που οφείλεται σε μια ανωμαλία που αλλοιώνει τη σύνθεση και διανομή της μελανίνης ή αλλάζει τη βιολογία του μελανοσώματος (μεταφορά - βιογένεση - μελανοποίηση)
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr