Σολωμός μαριναρισμένος σε πορτοκάλι και ψημένος πάνω σε λαχανάκια Βρυξελλών από την κουζίνα της μαμάς Νταϊάν Κοχύλα!
ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες):
1 κιλό φιλέτο σολωμού, περίπου 6 μερίδες
6 σκελίδες σκόρδο
1 κομμάτι φρέσκια πιπερόριζα, περίπου 3 εκ. κομμένη σε φέτες
½ φλ. έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, τριμμένη ψιλή
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι, κατά βούληση
Μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
6 φλ. λαχανάκια Βρυξελλών, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 πορτοκάλι με τη φλούδα του, κομμένο σε 8 φέτες
Χυμό από 1/2 πορτοκάλι
1 φλ. λευκό κρασί, κατά προτίμηση Μοσχοφίλερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Ανακατεύουμε το μισό ελαιόλαδο με τα μισά από τα μυρωδικά, το μισό σκόρδο, την πιπερόριζα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε στο μείγμα αυτό τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα κομμάτια πορτοκαλιού. Στρώνουμε το νέο μείγμα σε ένα ταψί, κατά προτίμηση κεραμικό ή από πυρίμαχο γυαλί. Το ψήνουμε ξεσκέπαστο για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι τα λαχανάκια να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και να καραμελώνουν.
Ενώ τα λαχανάκια ψήνονται, ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και το σκόρδο, με το κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι και το πιπέρι. Μαρινάρουμε το σολωμό στο μείγμα αυτό για 10 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί με τα λαχανάκια από το φούρνο.
Βγάζουμε το σολωμό από τη μαρινάδα και τον τοποθετούμε πάνω στα λαχανάκια. Τον περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Τον ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά ακόμη, μέχρι να βράσει στο εσωτερικό.
Για να σερβίρουμε: Σερβίρουμε τα λαχανάκια και από πάνω ένα κομμάτι σολωμού. Περιχύνουμε με τα ζουμιά του ταψιού και γαρνίρουμε εάν θέλουμε με μια φέτα πορτοκάλι.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr