Πως δυο Top women, η Ανγκέλικα Νιάρχου και η Τζίνα Οικονομοπούλου στα 24 τους σχεδιάζουν και πωλούν σε e-shop το Ploos Design- μικρά Ελληνικά αριστουργήματα για τον νεο- τουρισμό! Bravissimo!

Η Ελλάδα είχε τα ίδια σουβενίρ για πολλά χρόνια. Στην Ολυμπιάδα σχεδιάστηκαν κάποια καινούρια πράγματα, αλλά σταμάτησε εκεί. Φέτος για πρώτη φορά δημιουργήθηκε ένα νέο ρεύμα, με νέο σχεδιασμό, φρέσκια εικόνα και πολλές καινούριες ιδέες. Πολλοί νέοι άρχισαν να ασχολούνται με τα σουβενίρ, μετά τις σπουδές τους δεν έφυγαν στο εξωτερικό αλλά άνοιξαν τα δικά τους γραφεία και αποφάσισαν να ποντάρουν στον τουρισμό, στην ελληνική βιοτεχνία και τις ελληνικές πρώτες ύλες.



Η Ανγκέλικα Νιάρχου 23 ετών και η Γεωργία (Τζίνα) Οικονομοπούλου 24, ξεκίνησαν την προσπάθειά τους πριν από έναν χρόνο και δημιούργησαν το Ploos Design. Αφού τελείωσαν τις σπουδές του στη Σύρο, στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, ήρθαν στην Αθήνα και μπήκαν δυναμικά στην αγορά του σουβενίρ. Τα προϊόντα τους πωλούνται ήδη σε 34 σημεία και την 1η Αυγούστου άνοιξε το e-shop τους.


Ploos Design 7

Ploos Design 8

Ploos Design 9

Ploos Design 10

Ploos Design 15

Ploos Design 14

Ploos Design 13

«Στο τελευταίο έτος των σπουδών μας ήρθε η ιδέα για τα σουβενίρ. Γενικά υπήρχε μία τάση για την επιχειρηματικότητα από την οικογένειά μας και σκεφτόμασταν τότε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αφού τελειώσουμε τις σπουδές, σαν νέες σχεδιάστριες. Ακούσαμε τις συμβουλές των δικών μας. Είχαμε πολλές ιδέες για προϊόντα από έπιπλα μέχρι μωρουδίστικα αξεσουάρ, αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλοί που να τα κατασκευάζουν. Είπαμε να φερθούμε πιο έξυπνα για να βγούμε γρήγορα στην αγορά. Επίσης θέλαμε να κάνουμε και κάτι για την Ελλάδα και τότε ήταν που η χώρα ήταν στα χειρότερά της λόγω της κρίσης.

Προσπαθούσαμε να βρούμε τι έχει η Ελλάδα και καταλήξαμε στον τουρισμό. Θέλαμε με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος να βγούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στην αγορά, να μας γνωρίσει ο κόσμος και στο μέλλον να κάνουμε και άλλα πράγματα. Κάναμε μεγάλη έρευνα για να αποφασίσουμε τι σχέδια θα χρησιμοποιήσουμε, μετά κάναμε έρευνα αγοράς για τις τιμές και για τις επιλογές που είχαμε όσον αφορά τους κατασκευαστές. Με τις βιοτεχνίες αντιμετωπίσαμε μία δυσκολία γιατί μας έβλεπαν μικρές και δεν μας έπαιρναν στα σοβαρά. Εκεί μάθαμε πως για να καταφέρεις το σκοπό σου πρέπει να είσαι και λίγο σκληρός. Μας έλεγαν ότι συνεργάζονται μόνο με μεγάλες εταιρείες και τους λέγαμε κι εμείς τι θα κάνουμε που τώρα ξεκινάμε; Κάποιοι μας στήριξαν και συνεργαζόμαστε μαζί τους μέχρι σήμερα και κάποιοι άλλοι όχι και εννοείται δεν προέκυψε συνεργασία. Αλλά κάθε εμπόδιο για καλό. Είχαμε καθαρό στόχο, είχαμε πλέον σχεδιάσει τα πράγματα και ανυπομονούσαμε να τα δούμε να φτιάχνονται. Πήγαμε στο Design Lab και είχε μεγάλη επιτυχία, όλοι ήθελαν τα πράγματα και εμείς δεν μπορούσαμε να τα δώσουμε γιατί ήμασταν ακόμη υπό σύσταση εταιρεία και τρέχαμε με τα διαδικαστικά, άλλο εμπόδιο κι αυτό. Το πρώτο μας προϊόν ήταν ένα τετράδιο που κόβονται οι σελίδες και κάθε σελίδα έχει μία φράση από έναν αρχαίο φιλόσοφο».

Ploos Design 18

Διαβάστε τη συνέχεια στο grekamag.gr


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr