Ακη make our day! Φτιάξτε τα πιο νόστιμα αλλά και λαχταριστά cookies σοκολάτας με κομματάκια κουβερτούρας ακολουθώντας της συμβουλές του Άκη Πετρετζίκη!

Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 με 1,5 λεπτά λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα. Καλό είναι να σκεπάσουμε το μπολ με μεμβράνη για να λιώσει πιο ομοιόμορφα η σοκολάτα καθώς και να μη λερώσουμε το φούρνο.

Recipe main img 5846

Eυχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

  • Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 με 1,5 λεπτά λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα. Καλό είναι να σκεπάσουμε το μπολ με μεμβράνη για να λιώσει πιο ομοιόμορφα η σοκολάτα καθώς και να μη λερώσουμε το φούρνο.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι
  • Στο μίξερ χτυπάμε για πάνω από 5 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι που να κάνει το μείγμα "κορδόνια", να πήξει τόσο πολύ που όταν σηκώνουμε πάνω το μίξερ να τρέχει σαν κορδόνι το μείγμα μέσα στο μπολ και να περνά λίγος χρόνος μέχρι να ενωθεί ξανά στο υπόλοιπο μείγμα.
  • Όταν είναι έτοιμο το αυγό με τη ζάχαρη ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το μείγμα της σοκολάτας. Καλό είναι με μια σπάτουλα να παίρνουμε από το πλάι του μπολ το μείγμα για να μην μας μείνει η σοκολάτα γύρω στον κάδο του μιξερ. 
  • Όταν ενσωματωθεί η σοκολάτα στο μείγμα με τα αυγά τότε αφαιρούμε από το μίξερ και ενσωματώνουμε  με μια σπάτουλα το μείγμα με το αλεύρι και το αλάτι και το μπέικιν με απαλές κινήσεις. Θέλουμε να μην φύγει ο αέρας που έχουμε προσθέσει στα αυγά για να μας είναι όσο πιο αφράτα τα μπισκότα μας. 
  • Τέλος προσθέτουμε την έξτρα σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς. Καλό είναι η ζύμη να μην είναι ζεστή και λιώσει η έξτρα σοκολάτα.
  • Όταν γίνει μια ελαφριά ζύμη έχουμε 2 τρόπους να συνεχίσουμε. 

 

  • Μπορούμε να βάλουμε τη ζύμη στο ψυγείο και να πήξει. Ύστερα την πλάθουμε σε μπαστούνι με πάχος 4 εκ, την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη σε ρολό και τη βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Στην κατάψυξη διατηρείται για ένα μήνα. Στο ψυγείο άνετα για 2-3 μέρες. 
  • Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι μπισκότα πάχους 1 εκ και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε πάνω μια αντικολλητική λαδόκολλα. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 9-10 λεπτά. Όχι παραπάνω. Θέλουμε τα μπισκότα μας να είναι μαλακά. Γι' αυτό τα βγάζουμε μαζί με τη λαδόκολλα πάνω σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 
  • Ο δεύτερος τρόπος είναι να ψήσουμε κατευθείαν τα μπισκότα μας. Με ένα μεγάλο κουτάλι ή με ένα κουτάλι του παγωτού παίρνουμε μείγμα από τη ζύμη μας και το βάζουμε πάνω σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει μια λαδόκολλα. Ψήνουμε πάλι με τον ίδιο τρόπο που ψήσαμε και πριν.

Συστατικά

  • 225 γρ κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια                                           
  • 30 γρ βούτυρο                                                                              
  • 35 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά                                                                                           
  • 175 γρ ζάχαρη κρυσταλλική                                                         
  • 100 γρ δάκρυα σοκολάτας ή έξτρα κουβερτούρα σε μικρά κυβάκια
  • 50 γρ καρύδια ή άλλοι ξηροί καρποί σε κομμάτια      

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr