Μπακαλιάρος με φρέσκο καλαμπόκι και αχιβαδάκια-Το light ψαράκι για το μεσημεριανό μας τραπέζι με την μαεστρία της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Υλικά συνταγής
2 φρέσκα καλαμπόκια
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού
φρεσκοτριμμένο πολύχρωμο πιπέρι
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
4 φιλέτα υγράλατος μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος
λίγο αλεύρι για πανάρισμα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
20 αχιβαδάκια (βόνγκολε) πολύ καλά πλυμένα
1 σκ. σκόρδο
4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
ψιλοκομμένος μαϊντανός
τραγανό φρέσκο ψωμί για το σερβίρισμα
Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τις φλούδες από τα φρέσκα καλαμπόκια. Με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τις σπόρους. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα καλαμπόκια να μαλακώσουν
Προσθέτουμε το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για λίγα λεπτά στην φωτιά να μαλακώσουν.
Πανάρουμε το ψάρι στο αλεύρι, ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε τον μπακαλιάρο για 4'-5'. Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε από την άλλη για 1'. Προσθέτουμε τις αχιβάδες, το σκόρδο, το κρασί, σκεπάζουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά να ανοίξουν οι αχιβάδες.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε σε πιάτα το καλαμπόκι και προσθέτουμε από 1 φιλέτο μπακαλιάρο, λίγες αχιβάδες και φρεσκοψημένο ψωμί.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr