Σάντουιτς µε ψητές πιπεριές Φλωρίνης και µελιτζάνες, µε ανθότυρο και πέστο µαϊντανού μας προτείνει η Ιωάννα Σταμούλου-Κάτι ελαφρύ βρε παιδί μου...
Ένα αφράτο και χορταστικό σάντουιτς με ολόφρεσκα υλικά που είναι η καλύτερη λύση όχι μόνο για τις μεσημεριανές λιγούρες στο γραφείο, αλλά και για ένα ελαφρύ βραδινό.
Ένα αφράτο και χορταστικό σάντουιτς με ολόφρεσκα υλικά που είναι η καλύτερη λύση όχι μόνο για τις μεσημεριανές λιγούρες στο γραφείο, αλλά και για ένα ελαφρύ βραδινό.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Elena Jeffrey
Από το olivemagazine.gr
Υλικά
4 φραντζολάκια τσιαπάτα ή άλλο ψωµί της επιλογής σας
4 πιπεριές Φλωρίνης
1 µελιτζάνα τσακώνικη, σε φέτες
250γρ. ανθότυρο ή µανούρι
Για το pesto µαϊντανού
1 µατσάκι µαϊντανό χοντροκοµµένο
1 σκελίδα σκόρδο
1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 χούφτα αµύγδαλα ασπρισµένα
2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαµικό
3 κουτ. σούπας πεκορίνο τριµµένο ή άλλο πικάντικο τυρί
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Διαδικασία
Ετοιµάζετε το pesto
Βήμα 1
Πολτοποιείτε στο µπλέντερ όλα τα υλικά προσθέτοντας το ελαιόλαδο σε δόσεις και αλατοπιπερώνοντας στο τέλος σύµφωνα µε τη γεύση σας.
Ετοιμάζετε τα λαχανικά
Βήμα 1
Κόβετε τα κοτσάνια από τις πιπεριές και τις χωρίζετε σε δύο επίπεδα κοµµάτια. Ψήνετε τις φέτες της µελιτζάνας και της πιπεριάς σε σχαροτήγανο µέχρι να ξεροψηθούν λίγο εξωτερικά και να µαλακώσουν. Τα µεταφέρετε σε δοχείο µε καπάκι για να µαλακώσουν.
Φτιάχνετε τα σάντουιτς
Βήμα 1
Ανοίγετε τα ψωµάκια στη µέση και τα αλείφετε εσωτερικά πάνω κάτω µε το pesto µαϊντανού. Τοποθετείτε εναλλάξ φέτες ψηµένης µελιτζάνας και πιπεριάς, τις σκεπάζετε µε φετούλες από ανθότυρο και κλείνετε τα φραντζολάκια. Τα τυλίγετε µε λαδόκολλα μέχρι τη μέση και µετά ολόκληρα µε αλουµινόχαρτο για να τα πάρετε µαζί σας.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr