Πως να φτιάξουμε εύκολα παστίτσιο σουφλέ του 5λέπτου μας μαθαίνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και δεν μπορούμε να αντισταθούμε στις λιχουδιές της!


Υλικά συνταγής

2 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 καρότο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. κονιάκ
1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
λίγος μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι



500 γρ. κοφτό μακαρόνι
250 γρ. φέτα
250 γρ. γραβιέρα
1 κεσές γιαούρτι
6 αβγά
6 φλ. γάλα
2 φλ. νερό
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. βούτυρο προαιρετικά

Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr  για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση
Σε τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 6 λεπτά. Σβήνουμε με κονιάκ. Προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και τέλος ρίχνουμε λίγο μαιντανό. Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα αβγά, τα χτυπάμε και προσθέτουμε την φέτα τριμμένη, την γραβιέρα, το γιαούρτι, το γάλα, το νερό, μοσχοκάρυδο αλάτι , πιπέρι και λίγο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μακαρονάκι και τον κιμά. Ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 1 ώρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr