Πεντανόστιμο ψαρονέφρι γεμιστό με πουρέ και σάλτσα μανιταριών από την μοναδική Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!
Εκτέλεση
argiro.gr
Ανοίγουμε το ψαρονέφρι κατά μήκος και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε σε μπολ το τυρί, τις λιαστές ντομάτες και το θυμάρι και γεμίζουμε το ψαρονέφρι. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και το δεύτερο. Τα κάνουμε ρολό. Τα τυλίγουμε με λαδόκολλα κι αλουμινόχαρτο. Τα βάζουμε σε ταψί. Τα περιχύνουμε με το κρασί και το νερό. Προσθέτουμε τη νοστιμιά. Τα ψήνουμε στους 200ºC στις αντιστάσεις για 45'.
Σκίζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τα υγρά να τρέξουν στο ταψί. Μεταφέρουμε όλα τα υγρά του ταψιού σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τη μουστάρδα. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και μόλις ζεσταθεί η σάλτσα το προσθέτουμε να πήξει.
Κόβουμε σε φέτες το ζουμερό ψαρονέφρι και προσθέτουμε σάλτσα και πουρέ.
Για τον πουρέ, ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το νερό με το γάλα και τον ζωμό. Προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τον πουρέ. Δεν αφήνουμε να βράσει. Τέλος προσθέτουμε το τυρί. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και, αφού πιουν όλα τα υγρά τους, προσθέτουμε τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό. Κάνουμε στρώση πάνω στον πουρέ. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατό φούρνο να λιώσει το τυρί.
Υλικά συνταγής
- 2 μεγάλα ψαρονέφρια
- αλάτι
- πιπέρι
- 8 λιαστές ντομάτες
- 300 γρ. μυζήθρα Κεφαλλονιάς
- λίγο φρέσκο θυμάρι
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 1 φλ. ζωμός κότας
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- Πουρές με μανιτάρια
- 1 συσκευασία (125 γρ.) έτοιμο πουρέ πατάτας
- 500 γρ. νερό
- 250 γρ. γάλα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 3-4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr