Όταν το αγόρι έχει κέφια: Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει κέικ κολοκύθας με τζίντζερ και frosting maple syrup για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο!
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι...
13 Σεπτεμβρίου 2014 - 12:00 πμ
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι.
- Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να απορροφηθεί.
- Σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ (28 εκ), την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει, αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά μέχρι που να βάζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και να βγαίνει καθαρό.
- Μόλις ψηθεί αφαιρούμε και αφήνουμε το κέικ να ξεκουραστεί μέσα στη φόρμα του για 5 λεπτά και έπειτα ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα.
- Για το frosting
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν καλά, 3-4 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το μέλι με την ζάχαρη.
- Με την βοήθεια μιας σπάτουλας απλώνουμε το frosting ομοιόμορφα πάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
- Στο μούλτι ανακατεύουμε για 3 ‘’ όλα τα υλικά για την αρωματική ζάχαρη και πασπαλίζουμε το κέικ μας απο πάνω.
Συστατικά
Για το κέικ
- 500 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 4 αυγά
- 230 γρ. σπορέλαιο
- 440 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 600 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. κανέλα σκόνη
- ¼ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 50 γρ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
Για το frosting
- 500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 κ.σ. maple syrup
- 200 γρ. άχνη ζάχαρη
Για την αρωματική ζάχαρη
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
- ½ κ.γ. γαρίφαλο
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- αρωματική ζάχαρη
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
Δημοφιλεστερα αρθρα
25 Νοεμβρίου 2024
24 Νοεμβρίου 2024