Βραβεία Business for Peace σε Έλληνες επιχειρηματίες που διακρίθηκαν στο ηθικό επιχειρείν

Η Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς) διοργανώνει την πρώτη απονομή τωνΒραβείων Business for Peace (BfP) που θα τιμήσει τους Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι διακρίθηκαν στο «ηθικό επιχειρείν».

Η Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς) διοργανώνει την πρώτη απονομή των
Βραβείων Business for Peace (BfP) που θα τιμήσει τους Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι διακρίθηκαν στο «ηθικό επιχειρείν».
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 στις 19:00 στο Ίδρυμα Ευγενίδου στη Λεωφόρο Συγγρού, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Viviane Reding, του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη και της Ελληνίδας Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη.

 
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα και θα προλογίσει ο Ακαδημαϊκός Θεοδόσης Τάσιος.

Το κεντρικό τιμώμενο πρόσωπο το οποίο και θα βραβευτεί θα είναι ο Έλληνας υποψήφιος που εκπροσώπησε τη χώρα μας στα διεθνή βραβεία Business for Peace, ο Μεγάλος Εθνικός Ευεργέτης, κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου.

Παράλληλα θα τιμηθούν και οι κάτωθι οκτώ συνυποψήφιοι επιχειρηματίες που προτάθηκαν από τα τοπικά Εμπορικά Επιμελητήρια για την κοινωνική τους προσφορά και διεκδίκησαν την θέση του κυρίου Παπανικολάου στην τελική διαδικασία που διοργανώθηκε στο Όσλο της Νορβηγίας:

Παύλος Ευμορφίδης: Ιδρυτής της εταιρίας COCO-MAT,

Ηρακλής Καλλισθένης: Γουνέμπορος, Πρόεδρος της ΟΡΕΣΤΙΑΣ ΑΕ,

Ιωάννης Κούσιος: Ιδιοκτήτης του Ζαχαροπλαστείου Lido στη Βέροια,

Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος: Πρόεδρος ΤΕΜΕΣ Α.Ε. – Ξενοδοχείο Romanos, Costa Navarino,

Αναστάσιος Μπίλλης: Επιχειρηματίας -Χημικά προϊόντα, Πλαστικά, Λίπασμα,

Δημήτριος Πόρτολος: Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικοί Λευκόλιθοι ΑΜΒΝΕΕ,

Ευστάθιος Τσαλίκης: Πρόεδρος του Δ.Σ. Μαιευτηρίου ΡΕΑ  και

Γεώργιος Τσάνταλης: Αντιπρόεδρος της ποτοποιίας Ε. ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ Α.Ε.

 
Στην εκδήλωση θα τιμηθεί επίσης η Επιτροπή που αξιολόγησε τους παραπάνω επιχειρηματίες, καθώς και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Γιώργος Κασιμάτης, Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά για την προσφορά στον επιμελητηριακό θεσμό της Ευρώπης.


Τα διεθνή βραβεία Business for Peace http://businessforpeace.no/  αποσκοπούν στην ανάδειξη επιχειρηματιών από όλον τον κόσμο που διακρίνονται για την επιχειρηματική τους δράση, επαναπροσδιορίζοντας την επιχειρηματικότητα σε νέα ηθικά πλαίσια, διευρύνοντας έτσι τα πρότυπα της επιτυχίας έξω από τα παραδοσιακά όρια. Θεωρούνται το Νόμπελ του επιχειρείν και η τελετή απονομής τους πραγματοποιείται στο Δημαρχείο του Όσλο της Νορβηγίας. Διοργανώνονται από κοινού, από το International Chamber of Commerce (ICC) και το Ίδρυμα Ειρήνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Όσλο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ