Έπιασαν τα κρύα και ο Γιάννης Λουκάκος μας σερβίρει σούπα από καρότο, τζίντζερ και πορτοκάλι!
.yiannislucacos.gr
ΕΚΤΕΛΕΣΗΓια τη σούπα από καρότο
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι, αλατίζουμε και ιδρώνουμε, μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το καρότο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε, μέχρι να μυρίσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε, μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει. Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τον ζωμό, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε και τέλος, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και ο ζωμός να συμπυκνωθεί κατά 1/3. Αλέθουμε πολύ καλά σε μπλέντερ και περνάμε από πολύ ψιλή σήτα.
Για τα καρότα γλασέ
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα καρότα μαζί με το μέλι και το βούτυρο. Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τα καρότα, μέχρι να μαλακώσουν και να γλασάρουν.
Για το σερβίρισμα του πιάτου
Σερβίρουμε τη σούπα με τα καρότα γλασέ, τα τσιπς καρότου, τα φουντούκια, το σχοινόπρασο και το κατσικίσιο τυρί.
ΥΛΙΚΑ
- Για τη σούπα από καρότο
- 90 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. κρεμμύδι, σε φέτες
- 450 γρ. καρότο, τριμμένο
- 20 γρ. τζίντζερ, σε λεπτές φέτες
- 5 γρ.σκόρδο, σε λεπτές φέτες
- 10 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 700 γρ. ζωμός κοτόπουλου
- 15 γρ. χυμός λεμονιού
- αλάτι
- Για τα καρότα γλασέ
- 400 γρ. καρότα, σε μέτρια καρέ
- 100 γρ. μέλι
- 80 γρ. βούτυρο
- 10 γρ. κύμινο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα του πιάτου
- σούπα καρότου
- καρότα γλασέ
- 100 γρ. τσιπς καρότου
- 40 γρ. φουντούκι, καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
- 80 γρ. κατσικίσιο τυρί, σε μικρά κομμάτια
- σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- αλάτι
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr